Поводом устоличења његовог високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија, у Подгорицу сутра стиже патријарх српски господин Порфирије који ће поздравити окупљене вернике испред Саборног храма Христовог васкрсења.

Свечани дочек патријарха је планиран у 18 сати, следи вечерња служба, након које ће се обратити патријарх Порфирије и изабрани Митрополит Јоаникије.

У недељу у Цетињском манастиру од осам сати почиње Света архијерејска литургија са чином устоличења. Литругију ће служити патријарх српски Порфирије са архијеријерима.

Дан пре доласка патријарха у Подгорицу, испред храма радови увелико трају.

Постављена су два велика видео бима, а радници распоређују столице и остало што је потребно како би све протекло у најбољем реду.

Многобројни Подгоричани застају и фотографишу храм.

Неки од њих за 24sedam.rs су рекли да сутра очекују величанствен скуп на којем ће се окупити више хиљада људи.

Да постоје и они који би да наруше мир и спрече скуп поводом устоличења митрополита црногорско-приморског, показује јутрошњи инцидент када су у центру Подгорице и на Цетињу осванули плакати којима се Црногорци позивају “на јуриш”.

На плакату са црногорским грбом пише: “Браћо Црногорци, спремите се за јуриш. Као што су и наши преци јуришали за слободу и част Црне Горе, не жалећи своје животе.”

М. И. – И. К.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар