Бивши председник Сједињених Америчких Држава Бил Клинтон огласио се после изласка из болнице. Он је на Твитеру објавио снимак у ком је причао о свом здравственом стању после пет ноћи проведених под надзором лекара, рекавши да је „на путу ка опоравку“.

Клинтон се у снимку захвалио свима који су се забринули за њега и пожелели му брз опоравак, а лепе речи имао је и за здравствене раднике који су бринули о њему док је био хоспитализован због уролошке инфекције која је изазвала сепсу.

  • Драго ми је што сам се вратио кући. Одлично се осећам, уживам у прелепом јесењем времену. На путу сам ка опоравку и желим да подсетим све да одвоје време да слушају своја тела и брину се за себе. Сви имамо посла и свако од нас има важну улогу у животу и у блиској будућности. Ја ћу дати све од себе да будем ту, да наставим да чиним најбоље што могу – рекао је Клинтон.

Корисници Твитера одмах су исписали велики број коментара, у којима су му пожелели брз опоравак, док су многи приметили да делује исцрпљено и да једва прича.

Клинтон (75) је прошле недеље примљен на одељење интензивне неге због уролошке инфекције, а његови лекари су после два дана саопштили да је добро реаговао на терапију.

На крају је ипак пет дана остао у болници „ради сталног праћења“ његовог здравственог стања.

Бивши амерички председник отпуштен је из болнице у недељу, а лекари су рекли да ће завршити терапију антибиотицима код куће у Њујорку.

Владимир Танацковић

Оставите Коментар