Kриза у владајућој већини Црне Горе преселила се и на друштвене мреже на којима су за 18 сати најављени скупови подршке министру Владимиру Лепосавићу чију је смену најавио премијер Здравко Kривокапић.

Од његовог ванредног обраћања када је и најавио смену, друштвене мреже су се „усијале“ након чега су отпочели протести широм Црне Горе због овог чина.

На надвожњаку у Подгорици је освануо транспарент са натписом: „Због Сребренице са функције се Србин скида, упамтите није било геноцида“. Ори се песма „Ој Kосово, Kосово“ а аутомобили који пролазе у знак подршке трубе окупљенима.

Окупљени узвикују „Не дамо Влада“ и „Сви смо ми Владо“.

У Никшићу се, како преноси Ин4С, окупило око хиљаду грађана и отпочели су протестну шетњу узвикујући „не дамо министра“.

Такође, грађани тог града блокирали су магистрални пут.

Грађани су се такође окупили и у Бијелом Пољу и Бару како би пружили подршку министру Лепосавићу.

Такође, и у Подгорици су грађани пружили подршку министру правде.

Беранци су у знак протеста блокирали пут Беране-Бијело Поље:

Демократски фронт, Демократска Црна Гора, Права Црна Гора и Радничка партија најавиле су данас да неће подржати смену министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића.

Док је у Парламенту трајао састанак о превазилажењу кризе у владајућој већини настале накој изјаве Лепосавића о геноциду у Сребреници, на друштвемим мрежама је најављен протест у више црногорских градова.

protest Crna Gora

Такође је организовано и потписивање петиције против смене министра правде.

Премијер Здравко Kривокапић саопштио је данас да је покренуо процедуру опозива министра правде и људских права Владимира Лепосавића, као и да је спреман да поднесе оставку ако актуелна влада не ради добро.

Лепосавић је на првом „премијерском сату“ рекао да је спреман да призна да се у Сребреници догодио злочин геноцида када се то, како је рекао, недвосмислено утврди.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар