Из Демократског фронта за подгорички Дан су рекли да планирају да организују протесте, под називом „Блокадом против издаје“, којима би блокирали излазе из великог броја црногорских градова.

Посланик ДФ-а Јован Вучуровић каже да су покушавали данима да смире страсти и пронађу решење унутар парламентарне већине, да се кроз договор сачува изборна воља.

  • Показали смо велико стрпљење, али очигледно да не постоји жеља да се на тај начин изађе из ове ситуације. Зато ћемо блокадом Црне Горе спречити издају и продају народне воље од 30. августа (2020.) и ставити до знања свима да нећемо дозволити да се Демократска партија социјалиста врати на места одлучивања – каже Вучуровић и истиче:
  • ДПС мора бити тешко поражен и кажњен, а то је морало одмах после избора, али се нажалост није десило и једној таквој структури огрезлој у корупцији и криминалу се дозволило да се одржи у политичком животу, а сада још неко хоће да је врати у власт. Неће моћи.

Навео је да ДФ преузима контролу над процесима као најјачи субјект у парламентарној већини.

  • Ми се налазимо у завршној фази припрема за акције које ће показати одлучност да се одбрани оно зашта су се генерације бориле, за смјену и рушење ДПС-а и Мила Ðукановића – навео је Вучуровић.

Још се не зна када ће блокада читаве Црне Горе почети, а као могући датум почетка, помињао се 17. фебруар.

Посланик Нове српске демократије (НСД) Маја Вукићевић је навела да не зна одакле се у јавности појавио четвртак као дан када ће бити одржан протест.

  • Читава Црна Гора ће знати кад ће наступити најављена блокада, и оно што вам ја могу рећи је да то неће бити четвртак (сутра) – рекла је она, пренео је Дан.

Оставите Коментар