Бивши редитељ филма Kошаре ушао у сукоб са ратним ветеранима на свом профилу на Фацебоок, а потом их све блокирао јер му се не свиђа што су му замерили да није аутентично приказао ратне догађаје.

Неколико недеља уназад траје спор између продукције филма Kошаре и редитеља Балша Ђоге. За то време је обустављено снимање ове епопеје о борби српских граничара са УЧK терористима и НАТО на граници са Албанијом.

Балша Ђого, сада већ бивши редитељ овог филма, објавио је трајлер KОШАРА на свом Фацебоок профилу. По тврдњи самог Балше снимљено је свега 8 минута материјала за протеклих пола године. То је управо и био разлог сукоба продукције и редитеља који је, наводно због аутентичности, одуговлачио у недоглед снимање филма.

Након објаве овог трајлера на Фацебоок профилу Балше Ђого, јавили су се ветерани који су замерили Балши да управо то што је до сада снимљено није аутентично.

Балша је прво ушао у расправу, а потом је блокирао ветеране на свом Фацебоок профилу да не би износили критику на рачун његове нестручности. Док истовремено себе приказује као борца за аутентични приказ догађаја на Kошарама, блокира ветеране који му указују на грешке и не допушта никакву сугестију нити критику.

Редитељ Балша је претходних недеља ушао у сукоб и са ветераном официром Хасаном Омеровићем, доказаним ратним херојем и командатном, облативши часног официра као насилника који је дошао на медијацију да му прети. Потом је објавио на Фацебоок приватну преписку са Омером из које се види да официр не само да не прети Балши него у сасвим пристојном разговору покушава да се информише о току снимања филма.

Један ветеран је блокиран зато што је замерио Балши што је употребио термин “НАТО интервенција” уместо агресија или бомбардовање.

Остали су блокирани јер су указивали да оно што Балша тврди да је аутентичан приказ догађаја заправо није аутентично.

„Човек хоће да снима филм а нема појма каква су обележја носили хероји! Потпуно нестручно” – написао је један ветеран, кога је Балша због тога блокирао на Фацебоок.

Ветерани су такође огорчени на Балшу што је прекинуо снимање филма а подршку за то добија од доказаних аутошовиниста као што је Срђан Драгојевић и прозападних медија попут Н1, Нова С и Данас.

1 KОМЕНТАР

  1. Maknite bre i tog reditelja i sve kupljene likove u formi izdajnika placenika raznih koje finansira zapad taj isti koji je 1999 78 dana i noci ubijao Srbiju Nato bombama sa osiromasenim uranijumom i kasetnim bombama..

    Autenticnost filma mora biti istina koju samo Srpski junaci ,veterani sa Kosara mogu istinu da predstave a reditelj na filmsko platno preslika..

    Srbija je puna Srpskih sluga/izdajnika Srbije a placenika zapada profila kao Natase Kondic ili Jelena Milic koje dobijaju novcana sredstva od zapada pa se ti isti nesmeju pitati nizasta u Srbiji niti za tragediju Srpskih granicara na Kosarama koji su branili zemlju od spoljnjeg i unutrasnejg neprijatelja.
    NADJITE SPOSOBNOG REDITELJA KOJI NIJE ZAPADNI PLACENIK DA ODRADI FILM KOSARE PO ISTINITOM DOGADJAJU PREMA ISKAZAMA VETERANA KOSARA KOJI SU I BRANILI I ODBRANILI TADASNJU A N E SADASNJU SRBIJU.

Оставите Коментар