БЕОГРАД – Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да је талас неутемељених оптужби на рачун Русије о наоружавању хрватске војске у првој половини 1990-их смишљен је да посеје неповерење између наших земаља и народа.

„Отуда и објављивање најновијих ‘откровења’ из те за Србе веома осетљиве теме баш у данима комеморативних догађаја поводом годишњице акције ‘Олуја’, коју је – да поновимо оно што је општепознато – организовао Запад заједно са Загребом, а која је резултирала антисрпским етничким чишћењем“, наводи Боцан-Харченко.

Он је навео изјаве Јосипа Манолића, Драгана Шутановца и низа псеудоексперата о томе да је Русија наводно одобрила набавку оружја од стране Загреба широм Европе не издржавају никакве критике.

„Изјављујем као учесник више преговора у периоду конфликта на подручју бивше Југославије: за руску помоћ у формирању и наоружавању хрватске војске нисам чуо. Питамо се, да ли је сада Русија такође одобрила набавку оружја широм Европе за кијевски режим“, упитао је Боцан-Харченко.

Подсетимо, Боцан-Харченко је недавно поводом годишњице „Олује“ рекао како су је планирале и извеле западне обавештајне агенције и друге структуре користећи хрватску војску као људску снагу.

Извор: Раша Тудеј

Оставите Коментар