Захваљујући не баш дивној кадровској политици СНС-а у потпуности, постоји незанемарљив број лоших, незаинтересованих и пре свега дубоко корумпираних председника општина чији резултати имају предзнак дебео као и онај код просечне јануарске температуре.

Да ствар буде још и гора, фиоке ревизора, прекршајних и кривичних судија не пуне нека нова лица, већ у већини случајева доказани паразити који су кроз пет, шест партија и исто толико мандата већ на грбачи несрећним житељима и бирачима. Ипак, не само да по њима не ударају главешине опозиције, већ их штеде и локални политички противници, а да не говоримо о потпуном изостанку пажње Н1 и сличних средстава за харангу и линч који се из неког разлога представљају као медији, а ми им као верујемо на реч.

Милош Вучевић, први човек Новог Сада, није из тог миљеа – и то је један од кључних разлога што годинама трпи стрелице подмазане хектолитрима отрова упућене његовим сарадницима, односно “преносно” њему.

За почетак, Вучевић руши предрасуде које упорно покушавају да провуку о напредњацима – свезуб је, млад је, урбан. Школован и доказан у струци, долази са породичним педигреом. Ово му је прва странка. Пристојан је. Коначно, преузео је разорену паланку без иједног страног инвеститора, а данас је Нови Сад Европска престоница културе, Омладинска престоница Европе, стигло је неколико страних фирми који запошљавају на хиљаде суграђана и долази још неколико.

Покрећу се и завршавају капитални пројекти и инвестиције, сређује комунална инфрастуктура, на ред долазе питања која су се таворила по фиокама деценијама.

Коначно, Вучевић је добро позициониран и у самом СНС-у где као потпредседник представља језгро језгра “младих лавова”.

Дакле, да има три зуба у глави, кити Венди под шатром, до јуче је био магационер који се вукао по боловањима и кришом отимао килу шунке из залиха, а данас маше лажним докторатом и да лапа 20 посто од сваког пројекта, служио би им за подсмех, али не би им био мета.

Управо овај концепт показује сав бесмисао политике такозване опозиције – смета им дакле, што ради, има резултате и што је честит.

Све што они нису, или макар нису показали за 12 година. То су му прави грехови. Боде им очи. Руши концепт.

Зато су му блатили и блате људе који су били или јесу део његовог тима а данас блате и породицу саветника му Милића.

Сви ти вајни и поштени који су му лепили напленице на врата градске куће, могу да се јаве да им покажем и објасним им где је прозор. Јер, реално, такви какви јесу, какав год Вучевић био, могу само да му пљуну под њега.

Т. Ловрековић

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here