Чланови Краљевског Реда Витезова окупиће се у суботу подно Београдске тврђаве да би пети пут заредом заједничким снагама извршили богоугодно дело, које Витешко пливање за Часни крст свакако јесте.

На Крстовдан 18. јануара у 12 часова код Београдске Тврђаве – Небојша куле, испред брода SWEET HOUSE, у организацији Краљевског Реда Витезова, са подршком Скупштине Града, Војске Србије, МУП-а, ЈП Београдска тврђава, ТОС-а, а са благословом Његове Светости Патријарха Иринеја и под покровитељством Њ.К.В. Кнегиње Линде Карађорђевић, биће одржано Витешко пливање за Часни крст.

Тим поводом у просторијама Туристичке Организације Србије, Чика Љубина 8, у петак 17. јануара, са почетком у 12 часова биће одржана конференција за медије.

Прошлих година међу пливачима су били млади певач Никола Роквић, принц Ђорђе Карађорђевић и његова супруга принцеза Фелон.

  • Конференцију ће водити члан ПР тима Краљевског Реда Витезова Смиљана Маринковић, а говориће: Љиљана Черовић, шеф одсека за управљање и развоја туристичких производа ТОС, Ана Рајлић, координатор за делатност туризма ЈП Београдске тврђаве и Хаџи Зоран Мрђеновић, председник Краљевског Реда Витезова.

Истом приликом биће упућен позив заинтересованима да се прикључе пливачима Краљевског Реда Витезова.

Своје пријаве могу да на имејл: [email protected], под условом: да су постили Божићни пост, да приступе православним духом мере и љубави, а не такмичарски.

Да вас подсетимо да су чланови Краљевског Реда Витезова обновили традицију пливања за Богојављенски крст 1999. године у Београдском језеру.

После двадесет година искуства и покровитељства догађаја у главном граду и Србији, кроз сарадњу са епархијама и општинама, Краљевски Ред Витезова организује Пливање за Часни крст у знак сећања на крштење Исусово на реци Јордан. Оно означава и почетак Његове мисије Хришћанске проповеди, прво објављивање Тајне Свете Тројице – Оца, Сина и Светог Духа и прво установљење основних симбола хришћанске вере.

Краљевски Ред Витезова је витешки ред чији су оснивачи Њ.К.В. Кнегиња Линда, принчеви Михајло и Ђорђе Карађорђевић. Краљевски Ред Витезова делује са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, развија витештво у култури, уметности, спорту и раду са децом настављајући задатак даљег ширења славјанског хришћанског витештва.

Један од познатијих пројекта ове витешке организује је “Витез Фест“ који се приређује сваке године на Врбици и Цвети, који окупље цео европски витешки свет на Београдској тврђави.

Leave a Reply