Сасвим је извесно да Зеленовићеви покушаји да наговори грађане Србије на бојкот избора неће проћи. И док он по околним градовима и варошицама на саобраћајне знаке лепи налепнице бојкота, добио је прави бојкот у седлу Накучанима на изборима за Месне заједнице. Тамо је на изборе изашло 63 одсто бирача који су гласали за представнике Месне заједнице које је предложила СНС. Шизофрена политика Зеленовића, Душана Петровића, Немање Пајића , Совранија Чоњагића и Жоје Вулетића, вратила им се као бумеранг. Док Зеленовић лута по Србији и позива грађане да не изађу на изборе, овде у Шапцу покушава да још опстане на власти и изађе на изборе.

То је била тема конференције за штампу СНС-а , на којој је народни посланик и повереник др Бобан Бирманчевић рекао да да бојкот нема упориште у Шапцу .

Грађани ће бојковати Зеленовића, Душана Петровића, Жоју Вулетића, Соврања Ћоњагића и Немању Пајића, лоповску екипу ,која покушава да се недемократски дође на власт . Ја их питам где им је полкитика, где им је странка, чланство ,програми. Позиви на силовање, претње свима који не мисле као они, вешала , су политика коју воде . Идеја“ мрзим Вучића“ је погубна за њих, јер народ воли Вучића. Нико више у Шапцу не жели да слуша њихове претње, које су израз немоћи . Најновији избори у Накучанима за Месне заједницу су слика која говори о подршци политици Александра Вучића и СНС-а- рекао је др Бобан Бирманчевић.
Повереник Градског одбора СНС-а Радивој Мићић казао је да је подршка од 63 одсто у малом селу Накучани говори колико је нелегална власт у Шапцу.

Они већ 10 година у Шапцу губе ба свим нивоима. У 81 –ој месној заједници на територији града, само су у 3 забележили победу. То је доказ да они више немају шта да траже на изборима. Kако да објасне бојкот на републичкком нивоу који заговарају, али не и на нивоу Шапца. У Накучанима су победили млади људи, што је важно. Они су добили поверење својих мештана. Ја позивам све младе људе који су на селу да конкуришу за пројекте из пољопривреде који могу добити по 1, 5 милиона динара за пројекте. Министарство за пољпривреду издвојило је за ове намене 4, 5 милијарди динара. .Власт у Шапцу се хвали како је издвојила 12 милиона динара за копање бунара по селима. Добро је да су то дали, али то је премало у односу на оно што Министарство за пољопривреду нуди- рекао је Радивој Мићић.
На конференцији за штампу је речено је власт у Шапцу ,која се хвали да је демократизовала трошење новца од пореза, наводним референдумима на којима грађани одлучују о томе. Слика је међутим сасвим другачија, јер о трошењу новца не одлучују Савети месних заједница, који то по закону једини могу. Власт у Шапцу је заобишла улогу Савета, па је у села својевремено послала поверенике. Референдуми нису били легитимни, јер је на њима учествовао мали број људи .

-О овоме сам обавестио и Уставни суд Србије, од којег очекујем одговор на питање ко је суспендовао право Месних заједница да одлучују о свом новцу и ко су повереници, који су у међувремену и укинути. Од 150 милиона динара колико припада месним заједницама, Зеленовић асфалтира већ асфалтиране улице.- Већина рачуна у месним заједницама је угашена, а сваку идеју коју желе да спроведу , Зеленовић блокира. Поједини представници месних заједница могу да дођу само до шалтера чиновнице-каже Бобан Бирманчевић.

Радивој Мићић је поставио питање и за Више тужилаштво у Шапцу поводом изјаве да ће се бавити изјавама Мише Вацића, приликом промоције Деснице у Шапцу.

Где су тужилаштва била када су опозициони лидери претили и позивали на линч сваког ко се са њима не слаже? – пита се Мићић.
Бобан Бирманчевић је осудио увреде Небојше Зеленовића који је за скупштинском говорницом новинаре тв „Kоперникуса“ назвао „ плаћеним медијским убицама“.

--

Leave a Reply