Јесте ли видели слику Зорана Заева са Бокијем 13? Северномакедонски премијер – онај кога нам неки са Запада упорно намећу као светли пример европског политичара и храброг реформатора, онај који, ваљда, треба да послужи као узор свим западнобалканским лидерима – седи у свом премијерском кабинету и нешто се, јасно се то види на слици, веома важно договара са Бокијем 13!

Еј, са Бокијем 13!?! То вам је, да се подсетимо, оно нешто што је пре девет година обучено као жена и са цирка 50 кила више изигравало некакву пола жена – пола педер сподобу у Ђиласовом ‘Великом брату’. Е то, тај биполарно поремећени Боки 13 данас је, веровали или не, некакав важан фактор у Северној Македонији и ухапшен је јер је скопској верзији Мишковића тражио осам, а узео милион евра у кешу да би му средио проблеме са законом и тужилаштвом!?! И сад још, куку и леле, италијански медији јављају да су у дотичну операцију рекетирања умешани и премијер Заев и његова државна тужитељка лично!

Овде, молим вас, застанимо на трен и запитајмо се да ли је тако нешто данас могуће у Србији? Можете ли да замислите, не Вучића, него било ког озбиљног српског државног функционера да се састаје са ликом левел Боки 13 и да са њим у свом кабинету договара милионски рекет? Ја, богме, не могу. То јесте потпуно немогуће. И то јесте и кључна разлика. Разлика која говори много тога. И о њима и о нама.

Не знам да ли се разумемо, али ова би прича морала да буде веома значајна и поучна свима нама затеченим у актуелном српском медијско-политичком тренутку.

Јербо је Северна Македонија данас уређена таман тачно по досистичком концепту друштва и државе. Зоран Заев данас том државом влада баш онако како би Србијом владали Ђилас, Јеремић, Обрадовић и остали такозвани лидерчићи хејтерске опозиције. Транге-франге, ‘ко набије тај добије’ политика јесте једина идеологија свих тих шатро евроунијатских и либералних лидерчића, а у ствари клептоманских политиканата, којима власт служи само за лично богаћење.

„Ако неко не верује, ако има неко ко још сумња, тај нека се само запита како смо то за вакта Тадића, Ђиласа, Јеремића и њихове ‘експертске екипе’ били увек у буџетском минусу, а како смо сада већ четврту годину заредом у плусу? И како то сада уз тај буџетски плус имамо и никад више страних инвестиција и никад већу просечну плату и никад више нових аутопутева?

Да ли је то, може бити, због тога што је онда држава служила да Ђилас и остали парадржавни тајкуни праве милионске комбинације и преливају силне милионе у своје џепове? И да ли смо сада у плусу зато што је, први пут у модерној историји, на челу ове државе човек коме је државни и национални интерес далеко испред личног и страначког интереса?

Тачан одговор заокружите сами.

Драган Ј. Вучићевић

Оставите Коментар