На друштвеним мрежама освануо је снимак  на коме се види младић који коље пса нон-стоп понављајући две речи – „кефо зоте“. док женска особа све време снима али се и укључује у тај ритуал.

Након овог брутаног убиства појавиле су се и фотографије са станистичким симболима.

Снимак  и фотографије графита настали у селу Забрежје код Обреновца где се и могу видети на десетине симбола ове „секте“.

Обреновчани имају право да страхују јер се поменути графити могу видети у близини школе, геронтолошког центра, али се такви симболи и називи секте никада до сада нису чули.

– Чин који је произвео оправдану панику код народа је класичан пример уџбеничког сатанизма. Овај младић и девојка урадили су оно што сатанисти раде вековима. У овом случају немам информацију да оргранизација „Кефо зоте“ има јаку и велику мрежу. Мислим да је реч о слободним авантуристима, назваћу их тако, који су радећи један бруталан ритуал, успели да изађу из анонимности – објашњава за РТВ Маг некадашњи полицијски службеник у раду са сектама Зоран Луковић.

У општини Обреновац кажу да то не ради никаква група сатаниста и да је младић сам то урадио.

Први човек Обреновца Мирослав Чучковић тврди да нема опасности од секташа и сатаниста у овом граду, упркос десетинама графита мистериозне секте „Кефо зоте“ за коју се чуло пре пар недеља када је на друштвеним мрежама освануо монструозни снимак клања пса.

– Момак који је приведен је сам исписао графите, баш као што је сам учествовао у злочину над животињом – рекао је Чучковић за ТВ Прва.

Не постоји никаква организација, нити било каква веза са међународним огранцима. Приче да они имају 50-60 чланова који су исписивали графите по граду није тачна. Истина је само да је тај момак ишао сам и шарао – додао је Чучковић.

Мушкарац М. Ђ. (21) и девојка К. П. (34), који су учествовали у суровом убиству пса, па још све то снимили камером, добили су притвор од 30 дана, пишу медији.

Фото: espreso.rs
Фото: espreso.rs

Хапшење и еветуално кречење нису крај, јер је ово ситуација која мора да се расветли до краја, јер се ради о озбиљној ситуацији – каже за ТВ Прва сектолог Слађан Миљајевић.

Чланови ове секте имали су, наводно, и свој сајт, али је он убрзо угашен. На њему су биле и илустрације са њиховим симболима. Стручни саветник у Саветодавном центру за секте Јања Тодоровић рекла је за Курир да није чула за „Кефо зоте“, али да у Србији постоје секте које злостављају и убијају животиње у обредима.

Димитрије Пастуовић, оснивач Удружења за заштиту од секти „Бедем“ и аутор више књига из ове области, наводи да се о „Кефо зоте“ мало зна јер су то „самосталци“ који су под утицајем других секташких организација и њихових сатанистичких обреда.