Председник Боксерског савеза Србије (БСС) Ненад Боровчанин разговарао је данас преко видео позива са УФЦ шампионом Хабибом „Орлом“ Нурмангомедовом и том приликом договорио посету чувеног борца Србији.

Боровчанин је за Спутњик рекао да је остало само да се договоре када ће тачно непобедиви шампион посетити нашу земљу, као и да би то највероватније требало да се догоди до краја ове године.

УФЦ шампион Хабиб Нурмангомедов ускоро у Србији
Он је додао да Нурмагомедова познаје преко пријатеља из Руске боксерске федерације.

„Јутрос смо разговарали путем видео позива, причали, честитали му на победи и свему што је урадио за спорт, што је показао колико је важан карактер и своју људску величину на крају каријере“, предочио је Боровчанин.

Промовисање борилачких спортова
Боровчанин је истакао да је Нурмагомедов послао поздраве Србији и да је позив за посету прихватио са задовољством.

„За нас би то било значајно. Он је светско име, не само у спорту, већ и шире. То би била велика ствар. Планирамо да одемо и код председника Вучића и да заједно промовишемо све борилачке спортове“, казао је Боровчанин.
Нурмагомедов је у суботу увече одбранио титулу светског УФЦ шампиона у Абу Дабију, где је победио Американца Џастина Гаетјеа, а потом најавио крај каријере. Од укупно 29 ММА борби, ниједном није поражен.

Оставите Коментар