Чак и онима који у актуелним дешавањима у Црној Гори нису одмах уочили искру буђења незаустављиве енергије народа жељног правде и живота достојног човека, сада је јасно да сведоче и лично учествују у историјским догађајима који ће трајно определити будућност те поносне земље предвођене у сваком погледу компромитованом и недораслом влашћу.

Зато сврставање у редове величанствених литија или у несигурне и све малобројније ешалоне њихових противника није само то, већ и много више – избор на којој ће страни уџбеника историје завршити – да ли раме уз раме са сенима јуначких предака или на сметлишту историје осуђени да их се стиде и кости из гробова тих предака.

Стога је важно у свакој прилици бацити јарко светло на дела свих оних часних и честитих људи, који без обзира на све притиске, уцене и нападе истрајавају на правој страни историје. Један од првих и највиђенијих међу њима, нема никакве сумње, је власник и уредник портала Борба Дражен Живковић, који својим животом и радом оправдава стару пословицу да је име знамење, јер је мало епитета који би му боље пристајали од – Борац. Борац за истину, за правду, за веру, за достојанство и за чојство, који су данас, више него икада у модерној историји, потребни Црној Гори и Црногорцима.

Ова ведета црногорског новинарства дуги низ година води истрајну Борбу за побројане вредности, на обраћајући много пажње на коју силу удара, већ коју светињу брани. Тако је спреман и спокојан долазио под удар и полицијске репресије, и претњи и притисака сваке врсте, а данас се храбро хвата у коштац са најмоћнијим противником кога може замислити – различитим НАТО “експертима”, јастребовима и тимовима који спроводе своје хибридне операције под изговором наводног супротстављања неким химеричним и нејасним хибридним маглама које подваљују Црној Гори и целом региону.

А заправо, једини којима покушавају да стану на пут су борци попут Живковићева и других појединаца који, како време пролази и искра народне воље прераста у пламен, све више дижу главе и улазе у ту арену решени да заједно победе. И победиће Живковић и његови саборци, без обзира на силу репресије, техничку супериорност друге стране, гомиле криминалом стечених евра и од НАТО-а спонзорисаних долара уложених у хибридне операције, јер је на њиховој страни снага аргумената и истине, и она ће бити несаломива брана за НАТО јуришнике и њихове сатрапе. Брана за све несоје који су издали и којима није стало до истинске Црне Горе, Црне Горе Немање, Светог Саве, Светог Василија, Петровића Његоша… Црне Горе Живковића. Правог човека у право време на правом месту, са правим људима.

Leave a Reply