Лидер грађнског покрета УРА Дритан Абазовић и председник Покрета за промене Небојша Медојевић, могући су кандидати владајуће трочлане коалиције за функцију потпредседника Владе координатора свих безбедносних служби, пишу подгоричке Дневне новине.

Лист пише, позивајући се на неименовани извор из коалиције, да док Абазовића отворено „гурају“ амбасаде западноевропских држава у Подгорици, дотле Медојевић, који не крије жељу да обавља дужност везану за безбедност, за ову функцију има подршку Демократског фронта, најјачег конституента владајуће коалиције, преноси портал CDM.

Лидер коалиције „Црно на бијело“ Дритан Абазовић казао је раније да очекује да у секторима који се тичу националне безбедности не буду „неозбиљни људи“ и изричито тражио да лидери ДФ не буду министри у новој Влади.

Са друге стране, Медојевић је казао да једино криминалци и шверцери не подржавају његово учешће у Влади.

Медији су недавно објавили да су лидери ДФ под великим притиском домаће јавности али и амбасада ЕУ, да кључна места у такозваним министарствима силе одбране, унутрашњих послова, као и челне позиције у Управи полиције и Агенцији за националну безбедност препусте људима који до сада немају терет националистичке реторике и који нису директно везани са Србију и Русију.

Будући мандатар Здравко Кривокапић требало би ове недеље да почне неформалне консултације са владајућим партијама око састављања Владе.

Оставите Коментар