Након што се међу руским „опозиционарима“, захваљујући Чедомиру Стојковићу званом „Чеда подморница“, пронела вест о лечењу Пјотра Никитина у једној психијатријској установи, Владимир Волохонски је решио да искористи ту околност како би покушао да се позиционира као неприкосновени лидер руских „дисидената“.
Према речима појединих сведока, протеклих неколико дана то се, између осталог, манифестује бројним малициозним и саркастичним коментарима на рачун Никитина, које Волохонски обично износи након испијања већих количина шкотског вискија. Тако је недавно Никитина поспрдно називао „Петар Велики за почетнике“ и „Петар Велики за сиротињу“, правећи историјску паралелу да је оригинал (руски цар Петар) путовао у Холандију како би научио бродоградњу, а не да би, као бледа копија (Никитин), постао њен поданик.
Kада је то чуо, Никитин је, како кажу његови пријатељи, повређене сујете, а изгледа и под дејством неких медикамената, пред њима и Волохонским неприродно злослутним гласом провоцирао овог последњег, певајући стихове чувеног хита Григорија Лепса и Тиматија, који у оригиналу гласе: „Я уеду жить в Лондон!
Я уеду туда, где большая вода,
Может быть навсегда.“ У преводу то значи: „Одлазим да живим у Лондону! Одлазим тамо где је велика вода, можда заувек“.
Да ли је, надахнут сујетом и хемијским једињењима, Никитин тиме свима ставио до знања да су тачне интриге о специфичним и нимало наивним везама Волохонског и енглеске обавештајне службе? Убрзо ће све бити много јасније…

Оставите Коментар