Неколико десетина житеља Борче протестовало је данас испред пекаре „Рома“ због фотографије на којој се наводно види један од власника како у центру Београда шири прсте преко груди у знак орла који симболизује велику Албанију!

Грађани су носећи српске заставе и певајући патриотске песме показали власнику пекаре шта мисле о његовом потезу. Протест је најављен као ненасилан, а обезбеђивао га је велики број полицајаца.

Фото: Instagram printscreen
Фото: Instagram printscreen

– Оставили су отворено. То је исто провокација. Надали су се да ћемо да поразбијамо инвентар па да ми испаднемо проблем, а не они. Нико ништа пипнуо није. Нисмо ми лопови и хулигани већ породични људи из Борче који бране свој крај и своју земљу – каже један од незваничних организатора.

Грађани наглашавају да ће својој деци да кажу да више не купују ништа у овој пекари.

– Не могу на такав начин да скрнаве нашу земљу симболима велике Албаније и то усред Кнез Михаилове. Сликајући се са знаком орла показали су шта мисле о нама и како се односе према овој држави у којој зарађују и у којој су порески обвезници, а преко тога не сме да се пређе – каже један од грађана.

Окупљени становници Борче признају да раније нису имали проблема са овим младићима.

– Ово је први овакав инцидент, али долази у најосетљивем тренутку за нашу државу и показују бахат однос према нашој држави и према свима нама од којих живе – прича један од протестаната.

Следећи корак биће да направе плакате које ће да полепе по читавој Борчи.

– Хоћемо да укажемо свима да не купују више у овој пекари. Не само у овој него ни у друге њихове две пекаре – каже један од револтираних грађана.

Протесту који је трајао више од два сата подршку је дао велики број људи, а сиренама су га подржали и скоро сви возачи аутомобила који су прошли овом прометном улицом у овом периоду.

Организатори су се захвалили свим грађанима који су дошли на протест и показали на миран начин незадовољство и борбу.

– Такође, хвала онима који су били спречени да због празника да истом присуствују, а пружили су подршку. На овоме се нећемо зауставити, даљих акција и мирмих протеста ће бити и даље… Док дотични не напусте наше насеље и земљу! Не дозволимо да арнаутски дивљаци насељавају нашу земљу и даље. НЕМА ПРЕДАЈЕ! КОСОВО ЈЕ СРБИЈЕ! ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ – написали су на Фејсбук групи која окупља житеље овог насеља.

За крај протеста у пекари је остављена свињска глава!


Власници се затворили

Власници су за време протеста наводно били у пекари.

– Ту су, ту су. Нећемо ми да их дирамо. Драго нам је што су ту и што могу да виде шта мислимо о њиховом понашању. Колико ја знам, они живе изнад пекаре и пекара је спојена са тим станом, тако да су вероватно горе. Нека гледају – каже један од окупљених.

Оставите Коментар