Члан Главног одбора Српске напредне странке и народни посланик Александар Марковић изјавио је данас да је политика извињавања искључиво одлика власти бившег председника Србије Борис Тадић који, како каже, не може да схвати да је могуће водити државу на начин који није понизан и покоран.

Марковић је у саопштењу навео да Тадић зато не разуме посету министра унутрашњих послова Небојше Стефановић Азербејџану, где је, како каже, отишао као специјални изасланик председника Србије Александра Вучића да би са званичницима те државе разговарао “искључиво у интересу Србије и њених грађана“.

  • Да је реч о још једној Тадићевој лажи најбоље показује извештавање медија у Азербејџану о посети министра Стефановића, који ниједног тренутка нису видели оно што се једино причињава Тадићу – навео је Марковић реагујући на саопштење Тадићеве Социјалдемократске странке да Стефановић није отпутовао у Азербејџан да би разговарао о сарадњи у области безбедности, већ да би се, како је наведено, извинио због продаје оружја Јерменији.

Марковић сматра да Тадић очигледно не може да схвати да је политика извињавања искључиво одлика његове власти која, како каже, ништа добро није донела грађанима Србије.

Додаје да ће Тадић остати упамћен као неко ко се само извињавао и молио, а ништа није учинио да Србија буде поштована и цењена у свету, док председник Вучић, истиче Марковић, гради пријатељства са свима који Србију виде као искреног партнера, а не некога ко се понижава на сваком кораку.

Према његовој оцени, о томе колико је Србија сада поштована у свету најбоље говоре бројне посете највиших светских званичника нашој земљи, од кад је на њеном челу Александар Вучић, попут посета Владимира Путина, Си Ђинпинга, Ангеле Меркел, Емануела Макрона…

  • Међутим, Тадић и данас не може да схвати да је могуће водити државу на начин који није понизан и покоран – наводи Марковић.

Оставите Коментар