Голман Црвене звезде Милан Борјан жестоко је одговорио Владимиру Вулетићу
Функционер Партизана једним „ретвитом“ узбуркао је друштвене мреже.

  • Забрањена историја „делија“ из Kнина… знамо да су побегли и град предали без испаљеног метка, али су и заставу оставили на улици где су је нашле усташе из Задра – стоји у твиту који је поделио потпредседник Партизана Владимир Вулетић

Борјаново саопштење преносимо без корекција редакције.

  • Добар дан свима, ја сам Милан Борјан, један од дечака који је пре 25 година био у непрегледној колони избеглица током „Олује“.

Сећам се те колоне где су мајке плакале, баке очајно запомагале за остављеним синовима, мужевима, очевима. Ми деца нисмо тада били свесни шта се дешава, видели смо само да нам горе куће, игралишта на којима смо се до јуче безбрижно играли, били смо уплашени, жедни и гладни… Данас сви ми који смо преживели ту страшну, непрегледну колону носимо велике ожиљке и ране. Неки од нас никада се нису опоравили. Неки од нас служимо држави Србији, доприносимо спорту, науци, политици, медицини, судству. Нисмо заслужили да нас нико а посебно један ‘Професор”’ вређа само из једног разлога, а то је што смо били принуђени да будемо у непрегледној колони током „Олује“ и што смо „делије“.

View this post on Instagram

Dobar dan svima, ja sam Milan Borjan, jedan od decaka koji je pre 25 godina bio u nepreglednoj koloni izbeglica tokom “Oluje”. Secam se te kolone gde su majke plakale, bake ocajno zapomagale za ostavljenim sinovima, muzevima, ocevima. Mi deca nismo tada bili svesni sta se desava, videli smo samo da nam gore kuce, igralista na kojima smo se do juce bezbrizno igrali, bili smo uplaseni, zedni i gladni… Danas svi mi koji smo preziveli tu strasnu, nepreglednu kolonu nosimo velike oziljke i rane. Neki od nas nikada se nisu oporavili. Neki od nas sluzimo drzavi Srbiji, doprinosimo sportu, nauci, politici, medicini, sudstvu. Nismo zasluzili da nas niko a posebno jedan “Profesor” vredja samo iz jednog razloga a to je sto smo bili prinudjeni da budemo u nepreglednoj koloni tokom “Oluje” i sto smo Delije. “Profesore” dugo niste bili u medijima zbog pandemije i ocigledno to ne mozete da podnesete pa zelite da budete u medijima vredjajuci sve nas kojima je sam pomen “Oluje” velika rana jer smo izgubili druga, prijatelja, brata. Od Vas ocekujem “Profesore” Vuleticu odgovor sa Njegosevim citatima i Vasom zeljom da pobedite retorikom. Ja se necu “Profesore” nadmudrivati sa Vama, niti imam toliko skole a verovatno ni intelekta koliko Vi “ Profesore” ali cu Vas zamoliti da postanete bolji covek i neigrate se sa ovakvim postovima i izjavama dok se nekome slama srca i dusa od teskih i gorkih uspomena. Vi “Profesore” ste sami naslednik i glasnogovornik zadojene mrznje prema Crvenoj Zvezdi ali “ Profesore” morate da znate da je Srbima iz Knina posle gonocida NDH ostala samo Crvena Zvezda u Jugoslaviji da se identifikuje sa Srpstvom. “Profesore” ovu zastavu sa slike koju ste postavili smo napravili mi deca od deset godina a tada smo je izgubili, kao i sve u zivotu sto smo izgubili i sto nam je oduzeto a pre svega nas krevet, dom, igracke… Sve ono “Profesore”sto Vama nikada nije bilo uskraceno. Izvinjavam se svima sto sam kao sportista morao da reagujem na politicku sadrzinu ali previse je moja dusha razorena od bola nakon prozivke svih nas Delija iz Knina koji smo preziveli zivotnu golgotu!!! Necu se vise oglasavati na ovu temu!!!

A post shared by Milan Borjan (@borjan_milan_official) on

„Професоре“ дуго нисте били у медијима због пандемије и очигледно то не можете да поднесете па желите да будете у медијима вређајуци све нас којима је сам помен ‘Олује’ велика рана јер смо изгубили друга, пријатеља, брата. Од Вас очекујем „Професоре“ Вулетицу одговор са Његошевим цитатима и Вашом жељом да победите реториком. Ја се нећу „Професор“ надмудривати са Вама, нити имам толико школе, а вероватно ни интелекта колико Ви „Професоре“, али ћу Вас замолити да постанете бољи човек и не играте се са оваквим постовима и изјавама док се некоме слама срце и душа од тешких и горких успомена.

Ви „Професоре“ сте сами наследник и гласноговорник задојене мржње према Црвеној звезди али „Професоре“ морате да знате да је Србима из Kнина после геноцида НДХ остала само Црвена звезда у Југославији да се идентификује са Српством.

„Професоре’ ову заставу са слике коју сте поставили смо направили ми деца од десет година а тада смо је изгубили, као и све у животу сто смо изгубили и што нам је одузето, а пре свега наш кревет, дом, играчке… Све оно ‘Професоре’ што Вама никада није било ускраћено.

Извињавам се свима што сам као спортиста морао да реагујем на политичку садржину, али превише је моја душа разорена од бола након прозивке свих нас Делија из Kнина који смо преживели животну голготу! Нећу се висе оглашавати на ову тему – поручио је капитен црвено-белог тима.

1 KОМЕНТАР

  1. Одлично!!! Још само да написао Азбуком, било би мого уверљивије… Овако, још једна брљотина квази Срба, препуцавање између „делија“ и „гробара“…

Оставите Коментар