Данас је адвокат одбране породице Кецмановић Боривоје Боровић изнео низ лажних оптужби на рат тужилаштва а поводом подизања оптужнице против родитеља малолетног К. К. који је у мају усмртио десет особа од којих су деветоро малолетна деца испод 14 година и школског чувара.

Према речима Боровића, који и сам признаје да је произвољно схватио да се ситуација поводом почетка суђења политизује, главни јавни тужилац Ненад Стефановић је наводно тражио од оца да потпише споразум по ком признаје кривично дело.

Овим поводом огласио се адвокат Владимир Ђукановић који ке навео да је ово само још један од бројних притисака на тужилаштво од стране таблоида Н1 и Нове С које су се отворено ставиле на страну породице дечака убице.

Он је на свом Х налогу написао да би је случај био обрнут и да је он прихватио да буде адвокат одбране, био разапет и да је и више него очигледно ко користи у сврху сопствене промоције и политизује читаву ову трагедију:

“Дабоме, ово није притисак на рад правосуђа? Ово је по “независним” медијима нешто што је дозвољено? Имате ли стида господо? Докле дупли аршини? П.С. Ни најмање не желим да кажем да је Кецмановић крив, јер то се утврђује у судском поступку, али којим случајем да га рецимо ја браним био бих разапет како браним оца масовног увице и сл. Међутим, када то ради колега Боровић, онда су овакве прес конференције сасвим уреду. Можда ће Н1 и НОВА С да се ставе у одбрану Кецмановића. Срамота!”

Оставите Коментар