Председник Покрета „Двери“ Бошко Обрадовић упитао је данас премијера Србије Александра Вучића где су сада његови западни пријатељи, „у које се својевремено клео“, у тренутку када се Србији одузима државна имовина на Косову и Метохији.

„Европска Унија је најобичнији уцењивач који нас непрестано ставља пред нове и нове притиске које, ако прихватимо, радимо директно на штету српских националних и државних интереса. Све што се сада од нас тражи (Ивица) Дачић и Вучић већ су прихватили антиуставним Бриселским споразумом и сад само траже начин како народу да објасне да су се одрекли Косова и Метохије зарад уласка Србије у ЕУ“, оценио је Обрадовић у писаној изјави.

Он је Вучића питао где су сада његови пријатељи са запада, које је промовисао и у своје саветника, попут Тонија Блера, Франка Фратинија, Доминик Штрос Кан и других, када Скупштина Косова усваја законе којима преузима српску имовину.

„Ствар је јасна: Србији треба отети богатство са Косова и Метохије да би га експлоатисале компаније Вучићевих пријатеља са запада, попут осведочених ратних злочинаца Медлин Олбрајт и Веслија Кларка. Овде је пре свега у питању огромно природно и привредно богатство Србије које се налази на Косову. Како народу објаснити да се зарад погубног пута у ЕУ морамо одрећи више стотина милијарди долара које поседујемо на Косову у рудним, водним и другим богатствима?“, упитао је он.

Обрадовић је рекао да је та политичка представа већ одиграна када је Александар Вулин, како каже, „глумио подношење оставке због притисака из Брисела“.

„Сада је нови глумац Марко Ђурић. Идеја ове представе је – као и прошли пут – да док заправо предају Косово и Метохију глуме како бране интересе Србије на Косову и Метохији којих су се управо одрекли. Посебно је смешно када Марко Ђурић тражи да се ово питање постави у СБ УН. Што не реши ово питање у ЕУ, када је Брисел неутралан и добронамеран посредник у преговорима?“, додао је Обрадовић.

Он је додао да се преговори у ЕУ увек заврше на штету Србије јер је Брисел на страни власти у Приштини.

Прочитајте још: САНДА ОДБРУСИЛА ВРХУ СТРАНКЕ: “Ако ме избаце из странке, могу само да им кажем…“ 

БОРКО УНИШТИО ВУЧИЋА: Опет лажеш, потписао си све оно што смо одбили у Бриселу!

ЛАЗАНСКИ ПОТВРДИО: Ово је пљачкашки ултиматум, ЕУ нам тражи да признамо Косово!

Извор: Бета

--