Градоначелник Зајечара Бошко Ничић позвао је на Фејсбуку пријатеље, саборце и чланове, и све оне којима је Србија, Тимочка Kрајина и Зајечар, као и њихов несумњиви напредак, изнад свих политичарења и злобног подцењивања свега што се ради и гради, да му се до 21. маја, јаве СМС поруком, на Виберу или ФБ чету, да заједно 26. маја оду за Београд и “онима који су марионете страних обавештајних служби, и који “трују” децу идеологијом безумља, покажу да Србију има ко да чува, воли и поштује”.

Према његовим речима, заједно са добронамерним и честитим људима из читаве Србије, сливени у масу добра и светлости, учиниће да се разгрну облаци таме и зла које насиљем на улицама, и “тровањем” умова младих генерација, намећу ситне душе којима ништа није свето, а понајмање Србија и њена будућност.

“Једина “библија” пред којом се они куну исписана је зеленим или љубичастим новчаницама, рукама “квинтиних” ходочасника, у којој дословце пише “ако вас народ неће поробите народ силом и отмите власт – ми ћемо вас признати и подржати”. Ништа се силом не може и нећемо им дозволити да насиљем зауставе све у овој нашој Србији не либећи се да због својих интереса злоупотребљавају и невине дечије животе и њихове жртве. Ово није политика, ово није позив партијског функционера и политичара, ово је позив на разум човека кога је искуство у политици научило да препозна када се зло, прерушено у најблиставије одоре, надвије над његове суграђане, народ и државу. Ово је позив оца и деке једног предивног дечака да, заједно, одбранимо будућност наше деце и унука, будућност наше Србије, од хорди оних којима су “зелене шушке” страних агентура помутиле разум”, поручио је Ничић, путем свог Фејсбук профила.

Он истиче да ових дана, чим су објавили „њихово достојанствено окупљање“, почели су преко својих локалних чауша да их плаше некаквим својим блокадама и насилним спречавањем да се слободно крећу по Србији.

“Иза пароле “Србија против насиља”, о Небеса, вире главе оних који су камењем јуришали на Народну Скупштину, тукли људе у колима који су једино тражили да им се омогући да се слободно крећу, моторним трстерама освајали медије, а вешалима “китили” тргове… Боже ме сачувај, и саклони, таквих миротвораца и “ненасилника”. Наравно да су ове њихове претње само пусти снови најобичнијих кукавица који су једино храбри сакривени иза лажних профила на друштвеним мрежама”, истиче Ничић.

Он каже да храбра и достојанствена Србија, већинска Србија вредних и паметних, политички неострашћених људи показаће своје лице 26. маја, у главном граду, испред Народне Скупштине.

“Нека нас Господ Бог чува, а ја вас очекујем како би смо, мирно и достојанствено, показали и безумницима и читавом свету да Србију има ко да брани и чува”, поручује градоначелник Зајечара.

Након те објаве, градоначелник Зајечара Бошко Ничић ставио је сатницу разговора са месним одборима странке, али је у коментарима један од грађана Зајечара, упитао, шта се добија са тим одласком.

“Мени је нејасно да ли би тиме дали подршку владајућој странци или подршку Митровићу и осталим “елитним” грађанима Фарме, Задруге, Сурваивера и осталих …Мени заиста није јасно ово позивање на скуп, није ми јасна ни опозиција, али сам свим срцем против ….., криминалаца и осталог шљама из Задруге”, поручио је он.

Ничић је на тај коментар, одговорио следеће:

“Шаље се порука да Србија неће и не сме да стане да би олош, а не народ изманипулисан трагедијом, силом, без избора, дошао на власт. Ријалити с…а са овим протестима и трагедијом везе немају. То је само изговор. Циљ “вођа” је нешто сасвим друго. Чућете то 26. Маја, дошли – не дошли”.

Одборник опозиције у Зајечару Угљеша Ђуричковић каже да га не изненађују овакве речи градоначелника Зајечара Бошка Ничића.

“Не изненађују ме овакве речи градоначелника. Није први пут да своје политичке противнике назива издајницима, насилницима, хордама, безумницима, још цитирајући библијске речи. Чак није ни први пут да свој народ вређа погрдним именима, али сада је отишао корак даље и људе који су мирно шетали против насиља назива злим људима, ситним душама које трују умове наше деце. Све је то производ гнева према сопственом народу који само жели нормалну државу”, каже Ђуричковић за Данас.

Према његовим речима, управо Ничић и њему слични позивају на насиље ових дана као и претходних десет година, стварајући атмосферу страха и несигурности, и деле Србију.

“Овога пута бесповратно деле Србију, на државу против народа и стварају сукоб, а у тој борби народ ће се уздигнути као победник”, поручио је Ђуричковић.

Драгана Рашић, одборница у локалном парламенту, каже за Данас, да само може да констатује да овако запаљиве говоре, пуне беса према другом и другачијем, може да испровоцира велико осећање страха и жеља да се одбрани позиција моћи.

“Мој тон је увек био и остаће достојанствен, као и живот којим живим са својом породицом, од професорске и полицијске плате. И нема лепше од тога што увече на спавање одлазим мирна и устајем са сазнањем да не морам никога да мрзим по диктату, нити да било коме претим да бих сачувала оно што имам. Бога не помињем, трудим се да у врлини живим и стојим иза сваке своје изговорене речи јер ми је нико није нити “увалио” нити наредио и то моји ученици осећају. Ево, изводим своју прву генерацију матураната препоносна што сам имала прилике да учествујем у формирању Људи, са великим Љ… Овим малим моралним патуљцима, који мрзе и проливају своју жуч по друштвеним мрежама и по наредби, поручујем – “Љубав ће, ипак, победити све””, казала је Драгана Рашић, за Данас.

Оставите Коментар