Предлаже се и хитно одржавање ванредне седнице Већа министара БиХ на тему журног и свеобухватног ангажовања свих расположивих капацитета Министарства одбране БиХ.

Члан Председништва БиХ Жељко Комшић упутио је и службено захтев за одржавање хитне седнице Председништва БиХ због мигрантске кризе.

Комшић, такође, предлаже да Председништво БиХ наложи министарки одбране Марини Пендеш да заповеди употребу и размештај војно-полицијских, инжењерских, извиђачких као и других јединица Оружаних снага БиХ ради подршке и помоћи патролама Граничне полиције БиХ у контроли границе БиХ са Србијом и Црном Гором ради спречавања илегалних прелазака државне границе.

Према овом предлогу, употреба и размештај јединица Оружаних снага БиХ не подразумева коришћење наоружања и бојевих средстава.

Употреба и размештај Оружаних снага БиХ дуж границе с Републиком Србијом и Црном Гором предлаже се ради проблема илегалне имиграције у БиХ из земаља Азије и Африке, противно важећим законима и визном режиму БиХ.

Комшић предлаже и да Председништво БиХ предложи хитно одржавање ванредне седнице Већа министара БиХ на тему журног и свеобухватног ангажовања свих расположивих капацитета Министарства одбране БиХ , као и управних организација БиХ са оперативном самосталношћу у саставу Министарства сигурности БиХ ради решавања проблема илегалне имиграције у БиХ из земаља Африке и Азије противном важећим законима и визном режиму БиХ.

Према овом предлогу, Председништво БиХ предлаже хитно одржавање седнице Већа министара БиХ будући да је Уставом БиХ прописана искључива надлежност институција БиХ кад је у питању политика и регулисање питања имиграције, избеглица и азила.

Оставите Коментар