Предизборна кампања у Босни и Херцеговини није могла да прође без сулудих потеза и бизарности, а засад је један од најбизарнијих рекламирање супруге председника СДА Бакира Изетбеговића, Себије Изетбеговић, на флашама воде.

Госпођа Изетбеговић се на листи СДА кандидовала за посланика у Парламенту БиХ, а недавно се раји представила на страначкој трибини у Сарајеву. Себија Изетбеговић је иначе током мандата свог супруга у Председништву БиХ постала директорка Клиничког центра у Сарајеву (КЦУС), а њено управљање овом институцијом обележено је низом скандала.

Фото: kurir.rs/PRINTSCREEN FACEBOOK
Фото: kurir.rs/PRINTSCREEN FACEBOOK

Најновији скандал догодио се међутим на трибини у Сарајеву где су се представљали кандидати СДА, а на којој је присутнима дељена вода са сликом Себије Изетбеговић.

Јавност је бурно реаговала, а грађани су је исмејали на Фејсбуку. Свој коментар је на профилу објавила и аналитичарка Ивана Марић, а њен статус преносимо у целости:

Sinoć je u organizaciji OO SDA Centar u Sarajevu održan predizborni skup Stranke demokratske akcije BiH na kojem su…

Posted by Sebija Izetbegovic on Thursday, September 13, 2018

„Бистра или провидна као вода? Па стварно, људи. Дајте мало контролишите свој его и идолопоклонство, да вам нешто остане и за наредне моћнике. Своју слику на флашу воде није ставио чак ни Ким Џонг-ун. Чега се паметан стиди… – написала је Марић на овој друштвеној мрежи.

На њеном службеном Фејсбук профилу објављен је и одговор на нападе:

“Осврћући се на нападе и покушаје медијског линча, које је преживела од стране појединих медија, проф.др.Изетбеговић казала је синоћ на предизборном скупу СДА да за моралног, вредног и честитог човека постоји само једна сила пред којом се клања“.

--