Фото: Youtube printscreen
Фото: Youtube printscreen

Популарни песник и народни певач Баја Мали Книнџа описао је свој поновни сусрет са звонаром из његове чувене песме „Божић је“.

Позната песма, коју на дан Божића Срби масовно постављају на своје профиле на друштвеним мрежама, а пушта се на свим народним радио станицама, заправо је истинит приказ једног Бајиног Божића из његовог родног Губина, испод Динаре.

  • Тај мој чувени звонар Богдан, као да га сад видим. Срео сам га после толико година у Новом Саду, у Карловцима живи. Ишао сам на концерт и кажем: ,,Стани, ено Богдана!“ – прича Баја.

Када га је видео, у Баји се пробудила носталгија.

  • Тачно сам видео слику како је он у Губину, на звонику. Кроз главу ми је протрчала цела моја песма, а он ми је пружио руку и као пре 25 година рекао:,,Да немаш цигару?“ – испричао је Баја у емисији „То сам ја“ на БН телевизији.

У емисији „Звуци завичаја“ на истој телевизији, Баја је рекао да први пут кад је чуо ту песму у Кнез Михаиловој улици схватио је да је „та песма победила и остаће док је и задњег Србина“.

  • То су те живе слике које остају у сећању и онда кад будемо зрели људи, схватимо неке ствари: Мирисе детињства ништа не може да замени – испричао је Книнџа.

Оставите Коментар