У име Оца, Сина и Светога Духа,

Сваки човек, треба да зна да му је Бог преко Сина Свога, Исуса Христоса рекао да све безБожно што види телесним очима, око себе, не прима срцу, јер када „живо„ узверује у сваку реч Божију осетиће постојање Небеског Вечног Царства, жалост човекова ће се окренути на радост, као што жена која треба да роди дете трпи велику муку и када дође њен час, када роди дете, више се не сећа жалости због радости што се роди човек на свет.

Син Божији, Исус Христос је рекао беседу на гори, да сваки човек који тражи Бога, који куца на врата за улазак у Небеско Царство Божије, који плаче за својим греховима, за које је духовно прогледао да их је чинио, да ће се уз Божију благодат радовати, јер ће му у онај дан, који сваком човеку дође, бити велика плата на Небу.

Радост човеку даје и испуњава само Бог, својом платом, коју је човек зарадио својим духовним прогледавањем и узрастањем према Богу и Небу.

Сваки човек, треба да зна, ако за живота телесног, духовно прогледа и победи себе у себи, победи своја чула, своје самољубе , гордост, себичност, своју таштину, која му омета да схвати и прихвати постојање Створитеља Бога, Оца свога, да ће од Бога добити Мир који превазилази сваки ум, Радост у Богу која све покрива као што Небо покрива земљу и Љубав према ближњем своме и према Богу, Оцу, који је све својим промислом и вољом створио да буде човеку на радост.

Сваки човек, треба да живи у служби Богу у светости и правди Божијој.

Радост човекова, долази од осећња да је Бог са човеком у све дане живота на земљи и да Царству Божијем нема краја.

Хвала и слава Богу за све и за Радост коју Бог даје свом грешном детету, да му буде за утеху, док не дође у Божије, Небеско Царство, где нема плача, боли, неправди и грехова, где смрти нема места, где Вечно Сунце сија и Љубав све испуњава.

Амин, Боже опрости и помози да радост Божија уђе у човека +++

24.7.2023.

Млађан Беочанин Рашчанин

Оставите Коментар