Председник Српске Деснице Миша Вацић je говориo у Санкт Петербургу на округлом столу о Српско-Руским односима. Догађају су присуствовали водећи руски десничари.

Према речима Мише Вацића, његова главна мисија је борба против лажних информација, чије су жртве често и Србија и Русија. Данас је наша Русија под неправедним санкцијама само зато што је желела да заштити свој народ, баш као и Србија 90-их. Тада је Русија подржавала братски српски народ, па сада сарадња две државе треба само да ојача. За Мишу Вацића нема дилеме: “Косово је Србија, Крим је Русија.“

“Срби имају пословицу: „На муци се познају јунаци“. Кад је Србима било тешко, Руси су увек били уз њих. Срби су имали своје добровољце у Донбасу, што је потврда да смо уз вас кад вам је тешко. У Србима ћете видети подршку у одбрани сопствене државе“, – каже Вацић.

На округлом столу учествовали су волонтери, људи из света културе као и политичари. Заменик законодавне скупштине Санкт Петербурга Константин Чебикин, напоменуо је да Руси имају заједничке историјске корене са српским народом и изјавио „ми смо заправо браћа по духу“.

Такви састанци су за наша два народа веома важни за размену искустава, утисака и размишљања о тренутним дешавањима у светској политици. Наша сарадња са Србијом је прилично озбиљна, а Срби, који су православни хришћани, самим тим су врло блиски руском народу, изјавио је Чебикин.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Мислим да је за руске патриоте, који су данас били присутни на овом састанку, овај догађај био веома користан, јер је успостављање веза између родољуба словенских земаља попут Србије, Белорусије и Украјине веома важно за наш заједнички рад. Само заједно ћемо моћи да одбранимо своје вредности и заштитимо словенски свет, – рекао је шеф медијске групе “Патриот“ Николај Столарчук.

Он је такође додао да планира да прошири сарадњу са српским представницима, као и да ово није последњи заједнички састанак.

Учесници округлог стола, закључили су да је неопходно по сваку цену сачувати заједничку историју, не дозвољавајући искривљавање њених чињеница, као и одржавати топле братске односе наша два народа, без обзира шта се дешавало на светској политичкој сцени.

Извор

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар