Црвена звезда се жалила на казну УЕФА због одлуке да затвори трибине стадиона Рајко Митић за утакмицу са московским ЦСКА у шеснаестини финала Лиге Европе и сада чека саслушање пре дефинитивне одлуке.

Фото: MN Press

Звездин правни тим пред комисијом би требало да се нађе 1. фебрауара, а изненада је добио аргумент који ће вероватно покушати да искористи у намери да ублажи казну и омогући својим навијачима да уживо гледају предстојећу изузетно важну утакмицу.

Наиме, навијачка група под називом „Руски ултраси“ објавила је на друштвеним мрежама да она стоји иза транспарента подршке некадашњем команданту Војске Републике Српске, Ратку Младићу, који се појавио на гостујућој трибини у Белорусији, а због којег је УЕФА казнила Црвену звезду.

Поруку „Хиљаду доживотних да су ти дали частан Србин тебе слави“, заправо, на стадион БАТЕ Борисова унели су Руси?

„Дуго смо планирали да идемо да подржмо Србе. Не везујемо се за неки клуб, просто смо гледали шта нам је близу. Партизан је у Кијеву играо без подршке својих навијача, па смо одлучили да одемо на Звезду, у Белорусију. Стигли смо у Москву и изненадили се њеним новим изгледом (само двојица наших чланова су недавно били тамо), а онда смо потражили аутобус за Белорусију и направили транспарент подршке генералу Младићу, неправедно осуђеном од Европске уније“,објашњавају руски навијачи.

„Пре утакмице смо се нашли са Србима и нашли се у проблему, јер нисмо имали улазнице за њихов сектор. Купили смо их за централну трибину, а онда смо се пребацили међу гостујуће навијаче. Видели смо да су исто то урадили још неки. После утакмице смо отишли у кафану са Србима, разменили налепнице и кренули назад кући“.

Уз текст, Руси су поставили и две фотографије:

Printscreen/vk.com/russian-ultras.com
Printscreen/vk.com/russian-ultras.com

Извор: mondo.rs