Лидери српске листе с Косова и Метохије подржали су пред локалне изборе у Никшићу који ће бити одржани 14. марта коалицију „За будућност Никшића“.

Пре свега желео бих да се захавлим домаћинима на срдачном и братском пријему на добродошлици. У недељу, 14. марта будите јединствени, будите сложни, јер само је то кључ за успех и будућност Никшића. Браћа са Косова и Метохије су са вама, као што сте и ви били са нама када нам је било тешко. Велику захвалност и велики поздрав упућујем у Андрији Мандићу, који је са нама био, који је са нама сада, и који ће са нама бити – рекао је Горан Ракић, председник Српске листе.

Игор Симић из Српске листе нагласио је да Срби са простора КиМ будно прате предстојеће изборе.

  • Срби са Косова и Метохије имају много проблема, али, верујте, њихове очи упрте у све вас. Упрте пре свега због величанствених литија, због онога што сте успели да нам сачувате, и Морачу и Острог и све остале светиње захваљујући победи која нас води у будућност Никшића, за Марка на челу Никшића али и за сав српски народ у Црној Гори. Ма колико претње биле велике, ма колико било тешко, морамо да будемо јединствени и сложни. То вам поручују ваша браћа и сестре са Косова и Метохије који се свакодневно суочавају с различитим притисцима. Верујте ми, поред свих проблема они прате овај изборни процес, као што су пратили и 30. августа и знају колико су ови избори важни. Зато смо данас овде са вама јер желимо да вам пренесемо пуну подршку, али исто тако да вас позовемо да будете свој на своме, да будете јединствени, подржите нашу браћу, јер ми добро знамо колико значи та подршка и када стиже из Београда, из Централне Србије, али колико нам је било важно да нам и Андрија Мандић и Милан Кнежевић и остала наша браћа дођу у посету и пошаљу поруку да Срби у Црној Гори стоје уз српски народ на простору КиМ – навео је Игор Симић из Српске листе.

Марко Ковачевић, носилац листе „За будућност Никшића“ захвалио се сународницима са КиМ на подршци.

  • Та подршка нам је значајна како сада када су никшићки избори у питању, тако нам је било значајно и у свим прошлим временима. И у току прошле године када смо устали сви против Закона о слободи вероисповести, устали су и они тамо у веома тешким околностима да нас подрже, и та нам је подршка била ветар у леђа јер смо знали да ако они тамо могу да устану, можемо и ми овде. Ако су они могли данас овде да дођу да нам дају подршку, ми морамо да победимо у недељу 14. марта. И победићемо за бољу будућност Никшића, али и за бољу будућност наше браће са КиМ – рекао је Ковачевић, те навео да је његов деда по мајци из Пећи, због чега му ова подршка пуно значи.

В. К.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар