ЈЕДАН од лидера опозиционог Демократског фронта Милан Кнежевић дао је данас исказ у својству грађанина у Центру безбедности Подгорица, где је, како сазнајемо, поновио да страхује за свој живот и безбедност своје породице, због чега је од Министарства унутрашњих послова недавно и јавно тражио да се њему и члановима његовом обезбеђења омогући ношење оружја.

– Што се тиче мојих претпостави о евентуалним налогодавцима атентата на мене, то нећу износити надлежним институцијама, већ сам их саопштио члановима моје породице, конкретно мојој браћи, која ће у случају да дође до атентата на мене предузети даље кораке по нашем договору – рекао је Кнежевић у полицији.

Он је казао да након свега што су он и чланови његове породице преживели од стране актуелног режима и правосудних институција у Црној Гори, верује у могућност сценарија у ком би био нападнут.

Указао је и да је истог дана када је јавно, на прес конференцији у Скупштини изнео сумње да се припрема атентат на њега, а чланови парламентарног Одбора за безбедност Андрија Мандић, Предраг Булатовић и Небојша Медојевић о томе писмом обавестили премијера Душка Марковића, од комшије добио информације о непознатом лицу са силиконском маском које се “мотало” близу породичне куће Кнежевића.

Наиме, супруга комшије Горана Каварића фотографисала је телефоном током ноћи 16. маја маскирано НН лице обучено у кожну јакну, које се, према речима које је пренела свом мужу, а он Кнежевићу, „понашало чудно, као да истражује терен“:

– Комшија Каварић ми је рекао да се ово лице, након што је обишло двориште њихове куће, упутило у правцу железничке станице „Голубовци“, где га је на перону чекала још једна особа – рекао је Кнежевић у полицији, напоменувши да је између његове и куће комшије Каварића (које су удаљене око 200 метара) брисан простор, односно да се одатле кућа Кнежевића одлично види.

Кнежевић је рекао да му није познато ко је Фљорим Ејупи (за кога се спекулише да је ангажован за ликвидацију Кнежевића).


Оставите Коментар