Јуче је у Бијелом Пољу у породичној кући Миљана Ђукића члана Демократског Фронта и функционера НСД-а без икаквог налога упала полиција, одмах су му ставили лисице и повели га у Центар безбедности Бијело Поље.

На питање зашто је ухапшен службеници су одговорили да ће му појаснити у ЦБ, објављено је на званичној фејсбук страници ДФ-а, а потом је уследило саопштење Управе полиције.

„Ђукић је ухапшен због почињеног прекршаја на штету командира Станице полиције Центра безбедности Бијело Поље Данка Гогића. Он ће бити приведен Суду за прекршаје у Бијелом Пољу уз захтев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја Закона о јавном реду и миру. Ово лице је прекршај починило на начин што је 9. јуна објавило на једној друштвеној мрежи коментар увредљиве садржине на штету командира Гогића“, саопштила је Управа полиције.

Није први пут да бјелопољска полиција приводи активисте ДФ због „прекршаја“ попут цртања тробојки, преношења на својим профилима на друштвеним мрежама садржаја објављенх у медијима…

„Ово је брука. Ухасили су ме без образложења. Главни разлог је тај што сам Србин и припадам Новој српској демократији, односно ДФ. Власник сам „Српског клуба“, свидело се то некоме или не. Не дирам ни у чија верска или религиозна осећања, али не дозвољавам никоме да то чини са мојим осећањима“, каже Ђукић, коме је суђење у Суду за прекршаје у Бијелом Пољу заказано у понедељак.

„Овога пута су ме ухапсили су ме јер сам спевао песму о командиру Гогићу који је оскрнавио српску заставу на Бјеласици са Емиром Хоџићем. Хапсе нас само због тога што смо Срби и због тога што не дамо да нас злостављају. Узалуд им полицијска сила која малтретира и препада наше породице, претреса наше куће. Ми смо слободари. Ово ће проћи, нека добро знају“, казао је Ђукић, после изласка из Суда за прекршаје у Бијелом Пољу.

Оставите Коментар