Председничка библиотека „Бил Клинтон“ објавила је готово 600 страница транскрипта разговора некадашњег америчког председника и највећег издајника Русије Бориса Јељцина.

Јељциново пријатељство са Западом је било штетно, не само по Савезну Републику Југославију 1999. године када је НАТО извршио агресију на нашу државу, већ је било штетно и по Руску Федерацију.

Русија је била економски потпуно уништена (поготово када се имају у виду деценије комунистичке владавине), председник није био јака личност, нити човек од било каквог интегритета.

Када је почела агресија на СРЈ, реакција Јељцина је била преблага и НАТО је тако имао могућност да дивља по нашој држави, да гађа цивилне објекте и убије 79 деце.

Међутим, реакција руског народа је била знатно оштрија. На улицама Москве, испред амбасаде САД, Руси су протествовали већ 26. марта, а то нису били једини протести због агресије на СРЈ:

Протест је одржан и 25. априла, а о томе постоји и сачуван видео-снимак на интернету.

Што год су нашли, Руси су бацали на америчку амбасаду, те је остала у фарби и смећу.


На транспарентима је писало: 

– Људи света, устаните и борите се против новог светског поретка!

– Даље руке од Југославије!

– Југославијо, са тобом смо!

– Браћо Срби, ми смо са вама!

– САД – империја зла и насиља!

– Браво, Адолфе Клинтоне!


Русија данас, није исто што и Русија 1999. године, а од доласка на власт Доналда Трампа, бар председник САД није више настројен агресијама на друге државе.

Оставите Коментар