Уз војне почасти данас су у Лаћарку крај Сремске Митровице сахрањени посмртни остаци Зорана Веселића који је, као војник добровољац погинуо 19. априла 1999. године, на Маја Глави на Кошарама, бранећи отаџбину од шиптарских терориста на Косову и Метохији.

Председник Комисије за нестала лица Владе Републике Србије Вељко Одаловић рекао је да су посмртни остаци Зорана Веселића пронађени и идентификовани прошле године и пре неколико дана преузети у Приштини.

 • Настављамо с активностима везаним за трагање за несталим лицима. Неке околности, везане за пандемију, успориле су тај, свакако тежак задатак с којим нећемо стати. Пре два месеца били смо на Кошарама и у Приштини где смо информације које поседујемо поделили с надлежнима и очекујемо да ускоро идентификујемо још лица. Укупно је око 570 лица на нашој листи несталих, од којих су 24 војника. Са Кошара се шест војника воде као нестали и надамо се да ћемо ускоро, када будемо радили проверу локације коју смо у новембру показали привременим институцијама у Приштини, пронаћи још нека тела. То је тежак задатак од кога нећемо одустати ни једног тренутка. Војници који су дали своје животе обављајући најсветији задатак одбране отаџбине то заслужују од нас – рекао је Вељко Одаловић.

На гроб хероја са Кошара Зорана Веселића, рођеног 12. фебруара 1972. године у Сремској Митровици, данас, 22 године после његове јуначке погибије у редовима 125. херојске бригаде, венце су положили представници Владе Републике Србије, Министарства одбране и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Жандармерије, борачких организација, мештани његовог родног Лаћарка, родбина и саборци.

Зоран Веселић је одликован Орденом за заслуге у области одбране и безбедности. Заставу Републике Србије, којом је био прекривен ковчег Зорана Веселића, у знак захвалности отаџбине, из руку старијег водника Владимира Митнавера примио је Веселићев ујак Стеван Петровић.

3 KОМЕНТАРА

 1. Ko je Srbin i srpskoga roda,
  I od srpske krvi i kolena,
  A izdao i predao Srpsko Kosovo i Metohiju Briselu,EU i Americi
  Ne imao od srca poroda,
  Ni muškoga, ni devojačkoga!
  Od ruke mu ništa ne rodilo,
  Rujno vino, ni šenica bela!
  Rđom kap’o, dok mu je kolena!

 2. @————Gospodine MIHAILOVICU…!!!!
  ———–posle ove“lazarice“prosetati bagru do terazija.
  JA sam licno ubedjen da ce“izdajnicka,drugo-srbijanska bagra koferaska“ipak
  jos dugo…dugo da ostane u Srbiji.
  ALI DUBOKO U ZEMLJI AKO IM ZEMLJA PRIMI POGANE PASJE KOSTI.

Оставите Коментар