Брат и сестра, Јована (15) и Никола Вукчевић (14), са светског купа у савате боксу, одржаном у Будимпешти вратили су се окићени медаљама. Вукчевићи су наступили борећи се у мушкој и женској категорији на захтевном такмичењу са веома спремном конкуренцијом, али их то није омело да стигну до финала.

-Успешно сам се изборила за полуфинале и ушла у финале, где сам се поносно окитила сребрном медаљом, мој млађи брат Никола је ове године у Будимпешти узео златну медаљу. Вишегодишњи је првак Србије и Војводине- каже Јована за Информер и истиче како је било тешко, али да су исцрпни тренинзи, труд тренера и подршка породице много помогли да издрже притисак.

Деца напорно тренирају и припремају се за следећу сезону, па их већ у јануару очекује нови светски куп у Будимпешти, а затим првенство Србије и Европско првенство. Савате бокс тренирају од најранијег детињства,а на тренинге су кренули заједно 2010 године.

Kако кажу, обавезе у спорту им не утичу на школске успехе.
-Ускладити спорт и школу је веома тешко. Успела сам да направим добар баланс са временом тако да сам уклопила школске обавезе и тренинг, али сам морала да се одрекнем неких излазака и дружења у којима моји вршњаци уживају, једино је тако било могуће постићи резултате у спорту и одржати добар успех у школи-прича Јована и каже како су другари навикли на њу такву, да јој подршке и разумевања не фали.

Comments are closed.