Честитке, поводом Дана Републике Српске, лидеру Срба западно од Дрине, Милораду Додику, председници РС, Жељки Цвијановић и народу РС, стигле су и из братске Црне Горе.

Председник Нове српске демократије и један од лидера ДФ, Андрија Мандић, честитао је данас Дан Републике и истакао да је Република Српска понос српског народа и један од стубова нашег идентитета и опстанка последњих деценија.

„Тридесет година Републике Српске обиљежено је борбом, искушењима, али и просперитетом и надом. На РС су насртали, а и данас насрћу разни противници нашег народа, али њихови покушаји су наилазили на одлучан отпор непоколебљивог народа и руководства РС. Оно што је извојевано у одбрамбено-отаџбинском рату нико не може поништити, ни једна сила, ни један моћник како се год звао, јер је за слободу РС животе дало хиљаде људи, њено стварање је спријечило нови геноцид над српским народом и зато треба памтити све оне који су учествовали у њеном формирању и настанку. Гђе год су Срби на овим просторима, од Подгорице до Бања Луке, од Никшића до Суботице, од Kосовске Митровице до Требиња, славе данас празник, славе државу Срба западно од Дрине“, казао је Мандић.

Он је поручио да нико не може одузети ниједно право народу РС, који треба сам да одлучује о својој судбини.

„Наши велики преци сањали су дан српске слободе и уједињења. И они, највећи међу нама, знали су којим путем треба ићи. Српски народ на овим просторима мора бити јединствен, јер је то једини пут да опстанемо и да будемо достојни наших предака и њихове велике идеје“, рекао је Мандић.

„Kако је данас и моја породична крсна слава, Архиђакон Стефан, нисам у могућности да будем и лично са вама на обиљежавању овога великог дана“, навео је Мандић у честитки.

Царевић: Будва ће увек бити уз Републику Српску

Честиткама се придружио и председник Општине Будва Марко Царевић, поручивши да у Будви Република Серпска увек има најискренијег пријатеља.

Kако је казао, на то нас обавезују наше нераскидиве културне, историјске и духовне везе, из којих је израстала братска љубав, узајамна подршка и поштовање.

„Поводом 9. јануара, великог православног празника Светог архиђакона Стефана крсне славе Републике Српске, имам велико задовољство и част да у име грађана Будве и у своје лично име, Вама, Влади и народу Републике Српске честитам Дан Републике Српске. Данас када Република Српска прославља својих првих 30 година постојања морамо се сјетити 9.јануара.1992. године дана који је златним словима уписан у историју нашег рода, тај дан је вјечан и нико, ништа и никада ту чињеницу неће моћи промијенити. Будва ће увијек бити уз Републику Српску. Сигуран сам да ћемо се заједно трудити да у временима изазова у којем се свијет налази наставити да градимо теме за мир и плодоносну сарадњу у свим областима јер наша братска љубав и повезаност су немерљиви и нераскидиви„, закључује се у честитки Царевића.

Честитку на свом Фејсбук профилу истакао је и Марко Милачић, председник Праве Црне Горе:

Оставите Коментар