Младен Стевановић, директор ОШ Kраљ Петар Први у Београду, написао је писмо савету родитеља у ком их је обавестио о мерама које је школа предузела у борби против ширења корона вируса, и све их позвао на заједништво и прибраност.

Његова порука је добар пример како се разумно и одговорно треба понашати у овој ситуацији. Иначе, Основна школа Kраљ Петар Први у Београду стара је преко 300 година и најстарија је у Србији.

Писмо директора преносимо у целости:

„Вирус којем се сви заједно супротстављамо јесте нешто што нас позива на крајњи опрез. Али и на заједништво!

Подразумева се да школа већ поступа у складу са препорукама добијеним од надлежних министарстава. Осим тога, школа је до даљњег обуставила све посете институцијама, а од сутра ћемо у другом објекту реорганизовати наставу, односно прећи ћемо на разредну уместо досадашње кабинетске како би се избегла већа окупљања деце у холу школе. То значи да ће свако одељење добити своју учионицу у којој ће се изводити највећи део наставе.

Посебну захвалност и велики понос изазива чињеница да се током данашњег дана јавио велики број родитеља са жељом да помогне. Материјална помоћ за сада није потребна, али годи сазнање да у случају такве потребе имамо на кога да се ослонимо, коме да обратимо, што ћемо и учинити буде ли неопходно. Сваки користан савет је добродошао и најозбиљније се разматра.

Надам се да ћемо сви заједно бити довољно упорни, довољно солидарни и довољно разборити како бисмо изашли на крај са вирусом корона.

Све званичне, проверене и веродостојне информације у вези са самим вирусом можете добити на веб страници хттп://цовид19.рс/.

У случају да код деце приметите било какве симптоме који би могли да укажу на присуство вируса, за све информације се без одлагања обратите епидемиолошкој служби на број телефона: 0648945235 или 0112684566.

Останите мудри, останите паметни! Оваква времена и овакве ситуације из људи извлаче и оно најбоље, али и оно најгоре. Појављиваће се повремено дезинформације и полуинформације. Неодговорних појединаца је било увек. Дубоко верујем у нашу колективну разборитост и мудрост када су такве појаве у питању.

Водите рачуна о личној хигијени, пратите средства јавног информисања, слушајте препоруке стручњака. Најјача средства у борби против вируса су знање и прибраност!“ – пише у писму.

Оставите Коментар