Милица Ђекић, припадница Војске Србије из Јарчујка, спасила је у суботу жену из набујалог потока у етно селу Лопатница.

Како преноси Ozonpress, све се одиграло веома брзо, када је жена, која се задесила у том селу, покушала да ослободи пањ који је био заглављен и због кога је река изашла ван корита.

Фото: PRINTSCREEN/FACEBOOK

Међутим, матица је повукла жену унутар воде, покушавала је да се ухвати за гране које су промицале али је било безушпесно.

Све је то видела припадница ВС која је без обуће кренула ка несрећној жени. Ускочила је у воду и ухватила већ исцрпљену жену која није ни била свесна тренутка непажње, и целокупног догађаја, пише овај портал.

Након извлачења на сигурно и указивања прве помоћи, жена је збринута у краљевачкој болници, где се опоравља од лаких повреда и претрпљеног шока.

„Било је невероватно гледати њену храброст и одлучност да по сваку цену помогне жени која се нашла у набујалом потоку. Замислите трчање на 400 метара, али не на атлетској стази, већ по копривама, изломљеном шибљу, и свему што вас може задесити, а при том нисте ни свесни да сте без обуће“, сведоче мештани Лопатнице.

Фото: PRINTSCREEN/FACEBOOK

Скромна Милица о овом догађају није желела да прича, само је уз осмех рекла да је на одмору са своје двоје мале деце и да је свака ситуација саставни део живота, само треба позитивно размишљати.

Извор: kurir.rsozonpress.net