Навијачи Слована из Братиславе, упркос претњама Уефа, пружили су подршку Србији у борби за јужну покрајину Косово и Метохију.

Они су на делу трибине где су смештени домаћи навијачи, за време утакмице са албанском екипом са Косова Фероникелијем, развили заставе на којима је писало:

“Нема предаје!“ алудирајући на јужну покрајину Косово и Метохију.

Фото: Youtube printscreen
Фото: Youtube printscreen

Подсетимо, мајице са овим симболом биле су једно време забрањене чак и у Србији за приказивање у јавности.

Током прилога новинар РТС зауставио је момка и девојку у Београду и питао их где ће ове године ићи на летовање.

Међутим, мајица на којој је била нацртана мапа јужне српске покрајине је због одлуке уредништва визуелно била замагљена.

Анкетирани младић носио је мајицу с мапом Косова и поруком „Нема предаје“.

„Радио-телевизија Србије извињава се јавности јер је, грешком уредника, у Јутарњем програму, једном од анкетираних грађана блурован натпис на мајици“, навела је РТС.

Ова утакмица привукла је велику пажњу српске јавности због одлуке два српска фудбалера и тренера да не играју оиву утакмицу што је клуб из Братиславе прихватио и чак им пружио подршку.

Hráči Aleksandar Čavrič a Dejan Dražič a tréner Vladimir Radenkovič rešpektovali výzvu srbskej vlády v súvislosti so…

Gepostet von ŠK Slovan Bratislava am Dienstag, 23. Juli 2019

Фудбалери који су одбили да играју су Дејан Дражић и Александар Чаврић, док се помоћни тренер зове Владимир Раденковић.

Поводом ове њихове одлуке огласила се и УЕФА која је опоменула клуб из Братиславе и њене навијаче, па се у току дана поново огласио Слован на свом официјалном сајту уз молбу својим навијачима.

Poruka navijaca Slovana sa danasnje utakmice

Gepostet von Balkanski navijaci am Mittwoch, 24. Juli 2019

„Обраћамо се својим навијачима веома важним поводом. Позивамо и тражимо од навијача који буду вечерас на стадиону Техелне поле на сусрету са Фероникелијем да се уздрже од било каквих парола у вези са политичком ситуацијом која се тиче нашег противника. Представници УЕФА су нам јасно ставили до знања да ће свако уплитање политике сурово и бескомпромисно казнити на штету нашег клуба и фанова. То значи да Слован може да добије не само високу новчану казну, већ и много болнију у виду затварања стадиона за следећу утакмицу коју будемо играли у Европи. Овим путем желели смо да вас обавестимо о ситуацији, јер је за нас заиста важно да избегнемо било какве оштре санкције УЕФА“, каже се у саопштењу Слована.

Ипак, ово очигледно није вредело јер су се заставе подршке Србије ипак виориле у Братислави.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here