Новинар Ратко Дмитовић биће нови министар у Влади Србије. Овим је потврђено писање Nacionalist.rs пре нешто мање од месец дана. На ову функцију кандидоваће га Српски патриотски савез Александра Шапића, а ресор којим ће се бавити биће један од два нова у кабинету Ане Брнабић, за бригу о породици, деци и демографији.

Лидер СПАС-а раније данас истакао је да је председник Србије Александар Вучић препознао да би његова странка могла да допринесе изазовима пред којима ће се нова влада наћи и да му је, и поред тога што “ништа није тражио”, Вучић понудио једно министарско место у новој Влади Србије.

  • СНС-у није био потребан нико други да формира владу, али су очигледно препознали нешто код нас, и ми стојимо са свим нашим кадровима на располагању – рекао је Шапић.

Он је потом објаснио његову аргументацију зашто је сагласан са тим да постоји концентрациона влада у овом тренутку.

– Одлуку нисам донео ја, али подржавам је зато што сматрам да је логична. Када имате овако нестабилну ситуацију на светском нивоу, ни убудуће неће бити лако свим светским лидерима. Тако да је нормално да направите јединство – рекао је Шапић.

Одговор на питање ко ће бити нови министри, грађани Србије добиће у недељу, након седнице Председништва СНС-а, када би требало да буде објављен комплетан списак имена.

Оставите Коментар