Мађарски премијер Виктор Орбан је данас изјавио да ЕУ мора да повуче одлуке усмерене ка сузбијању климатских промена, пошто су, како он сматра, оне главни узрок рекордног скока цена енергената у Европи, пише Раша Тудеј.

Орбан каже да се рачуни за потрошаче широм Европе повећавају због лоших одлука које су донели „бирократе из Брисела“, који се боре за екологију сталним повећањем цена угља и гаса.

  • Ове одлуке морају бити повучене… садашње цене гаса су тамо где би требале бити 2035. године. Брисел није решење, они су проблем – рекао је он, и додао:
  • Пољаци, Чеси и ми Мађари захтевамо да се те одлуке пониште.

Према речима премијера Мађарске, енергетска криза ће бити на дневном реду следећег самита ЕУ, а Будимпешта, Варшава и Праг ће на састанку наступити као јединствени фронт који ће понудити своја решења.

Орбан је поново напао високог представника ЕУ за климатску политику Франса Тимерманса, који се снажно залаже да ЕУ ​​смањи нето емисију гасова за најмање 55% до 2030. Недавно је упозорио да би растуће емисије из европског транспортног сектора могле спречити Брисел да постигне тај циљ.

  • Управо комесар Тимерманс представља највећу претњу по нас – рекао је Орбан.

Средином недеље европске цене гаса оствариле су нови рекорд порастом изнад 1.900 долара за 1.000 кубних метара – скоро три пута више него у септембру. Цена је значајно пала након што је Русија рекла да ће повећати испоруке гаса у блок, али ситуација је и даље неизвесна.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар