AKO се изузму Сједињене Државе, Велика Британија је главни инкубатор украјинских ратних лудорија.

Лондонски таблоид Daily Express објавио је да ће британска војска припремити „елитни одред украјинских бораца који ће заузети полуострво Крим до Божића“.

Истовремено је навео да је такву амбицију кијевског режима потврдио начелник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирил Буданов.

Исто лист прецизира да ће специјалну обуку проћи више од 2.000 пробраних украјинских војника.

Према речима неименованог високог британског војног званичника, обука ће бити заснована на „флексибилној тактици НАТО-а“.

Камп за обуку биће у граду Оутхамптон у Дартмуру, у југозападној Енглеској.

Већ је затворен за друге војне јединице и јавност.

Daily Express наводи да ће „операција заузимања полуострва“ укључивати комбиновани напад из ваздуха, копном и са мора. Још: да ће бити коришћене „технологије за подривање и парализу руских трупа“.

Руска одбрана биће пробијана оклопним возилима и ракетама дугог домета, које ће Оружане снаге Украјине добити уз подршку Велике Британије, САД и Немачке.

Овако оптимистично су западни војни стратези „цртали“ украјинску контраофанзиву која је почела 4. јуна и досад Кијеву и његовим спонзорима није донела ништа.

Штавише, Владимир Путин је афричким лидерима у Санкт Петербургу открио да су украјинске снаге за два непуна месеца изгубиле 415 тенкова и преко 1300 других оклопних возила различитих класа, од којих су две трећине западне производње.

Бивши саветник Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор није се упуштао у самоубилачку амбицију да се са 2.000 војника заузме Крим, али је Кијев, Вашингтон, Лондон, Брисел и Берлин упозорио да су Руси већ пробили одбрану Оружаних снага Украјине источно од Купјанска и Лимана.

И да успостављају контролу над путем којим ће моћи да надиру на запад или северозапад како би опколили Харков.

Амерички пуковник је тренутну ситуацију назвао безнадежном за украјинску војску.

И француски дневни лист Le Mond процењује да за Украјинце ствари не стоје добро. Објавио је да су Руси у налету и у Серебрјанској шуми код Кремене у Луганској Републици.

(Факти)

Оставите Коментар