Велика Британија је постала прва држава на свету која је објавила да је почела да испоручује артиљеријске системе Украјини.

Реч је, према речима шефа британског Министарства одбране, о артиљеријским системима великог домета, који могу представљати веома озбиљну претњу.
„Данас ће Украјина добити смртоноснију помоћ. Неколико земаља је дало или нове идеје или велика обећања новца“, рекао је Волас новинарима након што је угостио више од 35 међународних партнера на другој Међународној одбрамбеној конференцији.

Помоћ ће укључивати обезбеђивање система ваздушне и обалске одбране, артиљерије и батерија дугог домета, оклопних возила и ширу логистичку подршку “, пренела је агенција Ројтерс.

Стручњаци страхују да би Велика Британија могла да пошаље вишеструке ракетне системе у Украјину, што, с обзиром на системе у служби Велике Британије, може указивати на прилично велику област њиховог уништења.

Оно што забрињава многе је чињеница да је Русија рекла како ће конвоји са војном опремом бити легитимни циљ и сама чињеница да Британија шаље оружје може довести до тога да постане учесница у сукобу, а то би могао да буде окидач за Трећи светски рат.

У исто време нема званичних појашњења у Министарству одбране Уједињеног Kраљевства у том погледу.

Оставите Коментар