Агенти британске обавјештајне службе МИ6 већ неколико недеља се налазе на територији Црне Горе, ексклузивно сазнаје Борба.

Они су у Подгорицу стигли након избијања афера које је отворио бизнисмен Душко Kнежевић.

“Логистички и оперативни центар МИ6 је већ заживео у Сарајеву, а агенти се однедавно налазе у Подгорици. Офанзива агената МИ6 има стратешко упориште у тежњи да се медијским и оперативним деловањем ослаби утицај на Балкану, каже наш саговорник.

Активности дела црногорских власти су координисане са дипломатијом Велике Британије, како би се извршио додатни притисак на Александра Вучића, председника Србије и ослабила његова лидерска позиција на Балкану.

Поједине структуре унутар режима у Подгорици, након избијања најновијих афера, добиле су благослов Британаца и њихове службе, да најаве отклон од самог Ђукановића.

“Црна Гора је одавно била полигон МИ6 за рушење легитимно изабраних власти у Београду и Бањалуци. Њихов циљ је да држе овај дио Балкана у сталним тензијама, нарочито, ако не контролишу све политичке елите. Због тога су већ послали своје агенте у Подгорицу, каже наш саговорник.