Срећко Црногорац, специјални саветник Здравка Кривокапића, особа јако чудне биографије која се представља као ‘британски човек од поверења’, главни је кривац за заокрет у политици мандатара за састав нове владе у Подгорици. Управо је Срећко Црногорац тај који инсистира да Срби, лидери Демократског фронта, нипошто не смеју да буду министри, али ни да заузму било коју другу значајну државну функцију! Те своје уцене Црногорац, како Informer сазнаје, представља као поруке и захтеве Велике Британије и тако успева да Кривокапића држи под својом контролом.

Овај човек је и главни аутор споразума о формирању нове владе, који су недавно потписали Кривокапић, Алекса Бечић и Дритан Абазовић. У том споразуму ниједном речју се не спомиње укидање срамног ‘закона о слободи вероисповести’, али се зато експлицитно негира било каква могућност повлачења признања лажне државе Косово! Сасвим је симптоматично и то што је Срећко Црногорац у једном од својих првих јавних наступа без икаквих доказа најстрашније оптужио председника Србије Александра Вучића, за кога је рекао да је ‘друга глава мафијашке хоботнице’!?!

„Школовање“ у Британији

Име Срећка Црногорца све доскора било је поприлично непознато у Црној Гори. Он је месецима покушавао да се убаци у неку од опозиционих странака, али нигде није успевао да се позиционира. Онда се у самом финишу кампање и после избора 30. августа појавио као један од најутицајнијих саветника лидера коалиције ‘За будућност Црне Горе’ Здравка Кривокапића.

  • Веровали или не, али тај Срећко је прогурао став да ниједан Србин, функционер Демократског фронта, нипошто не сме да уђе у владу! Он има велики, често необјашњив утицај и на Кривокапића, али и на Дритана Абазовића… – каже извор Informera из самог врха нове црногорске владајуће коалиције, који наглашава да Црногорац себи даје за право да у јавности наступа као ‘некакав газда’!
  • Када су га питали зашто у споразуму о формирању нове власти није јасно обећано укидање ‘закона о слободи вероисповести’, Срећко је врло арогантно и бахато одговорио да ‘томе ту није било места’!?! Гостујући недавно на телевизији, оптужио је председника Вучића да је други крак исте мафијашке хоботнице као и Мило Ђукановић! Наравно, без икаквог доказа или аргумента! Касније се као правдао да је то било приватно мишљење, али чињеница је да човек константно напада и Вучића и државу Србију… С друге стране, хвали се тиме да је похађао некакав колеџ у оквиру Универзитета у Оксфорду, као и да је изабрани члан Краљевског института за међународне послове у Лондону ‘Четам хаус’. Хоће да каже и да се представи као човек иза кога стоји Британија… – преноси саговорник Informera.

Коментаришући сазнања Informera, истраживач Института за европске студије Рајко Петровић потврђује да је Срећко Црногорац један од многих који су се прикључили ‘перфидној постизборној антисрпској кампањи’.

  • Срби су моћницима изгледа били добри само онда када је требало изаћи на литије и гласати на изборима. Сада тај неки човек који је непознат широј јавности говори да партијама нема места у АНБ и у другим државним институцијама и да их треба препустити експертима. То је идентично тези Дритана Абазовића, која подразумева да за српске челнике, попут Мандића и Кнежевића, нема и не сме бити места у новој власти!? Црногорац је сам изјавио и да састав будуће владе гарантује да Подгорица неће променити своју спољну политику, те да јој Београд никада неће састављати владу. Зашто то исто не каже и за Тирану или Загреб, чији су председници уочи избора отворено стали на страну Ђукановића? – пита Петровић.

Сачувај нас глупости

На другој страни, Бећир Вуковић, председник Друштва српских књижевника Црне Горе и Херцеговине, наглашава да би саветника неко под хитно морао да посаветује да пази шта прича и како ради.

  • Прва реч саветника коалиције „За будућност Црне Горе“, па увреда на рачун председника Србије. Није тешко ни израчунати, и математички и логички, ко га је наговорио. Добро је да се саветнику Срећку, не дај Боже, није омакло да нешто слично, из кућне радионице, какво произвољно лупетање и слично, отпреми на адресу председника Хрватске или лажног Косова или председника Албаније – написао је Вуковић.

Кнежевић: Неки би да убеде народ да је ДФ грешком освојио 135.000 хиљада гласова

  • Поједине структуре које себе воле да именују као ‘грађанску савест Црне Горе’, а своју људску и политичку тежину никада нису измерили на изборима, упорно покушавају да створе атмосферу да је коалиција окупљена око Демократског фронта освојила грешком 135.000 гласова и да је народ у ствари гласао за неког другог ко није освојио ништа – каже Милан Кнежевић, посланик Демократског фронта.

А Дритан држи предавање у Лондону…

Један од лидера победничке коалиције у Црној Гори Дритан Абазовић похвалио се јуче на друштвеним мрежама да је позван да данас буде предавач на Лондонској школи економије.

  • Велика ми је част што ћу, на позив професора, имати прилику да будем гост престижног универзитета ЛСЕ. Само образовањем и разменом идеја можемо мењати свет набоље. Посебна је привилегија када знате да су ваш труд и енергију препознали они који су заиста најбољи у своме послу – написао је Абазовић на Твитеру.

Д. К. – Б. Б.

Leave a Reply