Недавно отпуштање војних комесара од стране украјинских власти покушај је да се америчкој публици демонстрира да се Kијев заиста бори против корупције, сматра бивши британски дипломата Алистер Kрук.

Заправо, Украјина је „највећи злочиначки подухват“ овог века, већ озлоглашен по масовним проневерама и свеприсутном прању новца, каже Kрук.

Владимир Зеленски, председник Украјине је изјавио: Покренуто је 112 кривичних предмета против службеника регионалних војних комесаријата.

„Осумњичена су 33 лица као што су војни комесари обласног, окружног и градског нивоа, чланови лекарских одбора. Злоупотреба се дешавала у многим областима. Неко је узео кеш, неко криптовалуту, у томе је цела разлика. Цинизам је свуда исти, нелегално богаћење, легализација нелегалних прихода, нелегална добит, илегални превоз лица која подлежу регрутацији преко границе. Отпуштамо све обласне војне комесаре“.

Алистер Kрук, бивши британски дипломата и бивши официр МИ6: Чини ми се да се такве изјаве дају, вероватно у вези са чињеницом да су пре свега у САД почели да говоре: „Где иде сав тај новац? Зашто не знамо колико је новца првобитно издвојено? Где је све ово? Сада тражи још више. Али колико смо већ потрошили?“

„И по мом мишљењу, све ове речи су делимично покушај да се каже: Знате, ми се и даље боримо против корупције. У ствари, Украјина је највећи злочиначки подухват који смо видели у садашњем добу прања новца, корупције до самог врха, крађе оружја и обичне крађе средстава са њиховим трансфером у иностранство. Цела ствар је један гигантски неред“.

Оставите Коментар