БРИТАНИЈА данас има тако мале залихе муниције би била довољна за само 22 сата ако би избио рат великих размера са њеним учешћем – изјавио је њен генерал-мајор Руперт Џонс.

Његов закључак иде и шире:

„Велика Британија и наши савезници су крајње неспремни за прави рат. За озбиљан војни сукоб. То је због огромне количине муниције која је испоручена Украјини“.

Џонс је додао да Лондон треба што пре да реши питање пребацивања борбених авиона украјинском режиму. По његовом мишљењу, тако ће се брже решити украјински конфликт.

Русија зна, наравно, да су Британци сами себе безмало разоружали, али и не покушава да то искористи. Не би покушала ни да не изводи специјалну војну операцију у Украјини.

А Британци – да Руси имају чиме да пуцају мање од једног дана – можда се не би усудили да је нападну сами, али би наговарали Американце да заједнички активирају цео НАТО и да ударе.

Тако је њихов Винстон Черчил Вашингтону предлагао операцију „Незамисливо“ која је била план удара по СССР 1. јуна 1945-те.

Са бацањем атомске бомбе на Кремљ.

Украјински председник Владимир Зеленски је на заједничкој конференцији за новинаре са финским председником Саулијем Нинистеом рекао да ће Запад почети да снабдева Кијев борбеним авионима када украјинске трупе крену у офанзиву.

Велика Британија је саопштила да неће послати хеликоптере типа „Апач“ Украјини.

Оставите Коментар