Британски лист је, како преносе Новости, објавио преписку која је процурила из већ заборављеног и оштећеног, лаптопа сина америчког председника.

„Тврдња Москве да је син председника САД Хантер Бајден помогао у финансирању војног истраживања опасних патогена у биолабораторијама у Украјини је тачна“, констатујује се у тексту, само неколико дана након што је исти медиј известио да је Русија појачала своју „дивљу пропагандну кампању“ изношењем тврдњи о биолошком оружју.

Овај медиј је прошле недеље, коментаришући тврдње команданта руских нуклеарних, биолошких и хемијских заштитних снага да постоји „шема интеракције између америчких владиних агенција и украјинских биолошких објеката“, тврдио да су у питању – измишљотине.

До обрта у третирању америчких биолабораторија у британској штампи дошло је пошто су редакцији, како се наводи, достављена два обимна мејла „из напуштеног компјутера“, који сведоче како је инвестициони фонд „Розмон Сенека“, који води Хантер Бајден, прикупљао паре за финансирање „Метабиоте“ као извођача радова за Министарство одбране САД.

„Син председника Џоа Бајдена и његови партнери из ‘Росемонт Сенеке’ уложили су и 500.000 долара у ‘Метабиоту’ – показују документи.
Из мејла, у коме је меморандум из априла 2014. види се да су Хантер Бајден и извршни директор ‘Метабиоте Мери Гутијери разговарали о томе ‘како потенцијално могу да искористе заједнички тим, мреже и концепте да би потврдили културну и економску независност Украјине од Русије и интеграцију у западно друштво’.“

Оставите Коментар