Рад академског вајара Љубомира Лацковића, Споменик патријарху Павлу који је постављен на Византијском тргу у комплексу Андрићграда, уклоњен је током ноћи.

Како пишу босански медији, за сада није познато ко је уклонио споменик иако је то јуче најављено из Андрићевог института у Вишеграду.

Из Андрићграда појашњавају да је споменик уклоњен јер је требало да буде изложен само током видовданских свечаности, пише Мондо.

Споменик је свечано откривен 29. јуна у присуству члана Председништва БиХ Милорада Додика и режисера Емира Кустурице.

Баш као и претходни споменик патријарху Павлу који се налази у Београду код Ташмајданског парка, и овај споменик је изазвао мого различитих реакција на друштвеним мрежама, а многи нису одушевљени. Један од њих је бивши босански државни министар сигурности Драган Мектић.

„Ако сам добро схватио ово је уметничка скулптура благопочинившег Патријарха Павла. Ово је брука и срамота и богохуљење“, написао је Мектић на Твитеру.

И многи други корисници друштвених мрежа изнели су мишљење да споменик не одговара поглавару цркве, а некима се учинило да више подсећа на створења попут предатора из филма „Осми путник“ или на „Трансформерса“.

„Какво је ово чудовиште? Срамота!“, „Патријарх Павле представљен као демон, сотона“, „Скрнавите личност патријарха Павла, ружно и срамота“, само су неки од коментара људи на друштвеним мрежама.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар