Генерал у пензији и доскорашњи посланик Српске радикалне странке (СРС) Божидар Делић открио је због чега лидер радикала Војислав Шешељ неке министре штеди у прозивкама и критикама, а на неке немилосрдно удара. Kако каже, Шешељ у нападима заобилази само оне министре који купују његове књиге и за то дају хиљаде евра!

Слаб на паре

– Тачно је да неки министри нису нападани. Неки министри дођу, поздраве се са Шешељем, па он каже: “А, па које си моје књиге прочитао?” Онда министар купи брдо књига. Неки чак дају паре и у еврима, хиљаде евра, али то је небитно, то је ситница, јер су паре даване за подршку, за ненападање, за разне ствари – открио је Делић у емисији “Без устручавања” на KТВ.

Доскорашњи Шешељев близак политички саборац није штедео речи у критикама, па није ни скривао да мисли да је управо Шешељ уништио СРС. То ће, каже, да потврди сваки “прави радикал”, али не и његови полтрони који само климају главом.

– Шешељ већ дуго времена није радикал, његово понашање се никако не може назвати патриотским и радикалским. Он је први човек СРС, али је, по својим моралним особинама и по ономе како се понаша и шта ради, сигурно последњи човек у СРС – рекао је Делић.

Гура синове

Делић се дотакао и Томислава Николића, бившег председника Србије и некадашњег радикала и Шешељевог сарадника. Открио је шта је Николић радио док је био у СРС.

– Он је можда од Шешеља видео како се узимају страначке паре, па је неку донацију склонио или узео непоштено, али када се види шта Шешељ ради, то је све минимално – тврди Делић. Он је лидеру радикала замерио и то што је својатао странку и за њу говорио да је његово приватно предузеће у које “гура своје синове, а избацује људе који вреде”. Посебно наводи пример Немање Шаровића, потпредседника СРС, који је пре неколико дана дао оставке на све функције у странци. Kаже да је Шаровић далеко способнији од свих које Шешељ форсира, а поготово од његовог сина Александра Шешеља, који “студира осам година и ког гура на гостовања и телевизију”. Kурир је позвао Војислава Шешеља, али он није желео да разговара, већ је на пола питања прекинуо везу.

Трпела странка

Хвалио се да је за ноћ узео 100.000 евра

Генерал Делић каже да су чланови СРС Шешељу замерали учешће у ријалити програмима и емисијама сличног типа, али да је Шешељ то оправдавао одличном зарадом, коју је прибавио за себе. – Одговорио би: “Јеси ли ти зарадио за једну ноћ 100.000 евра? Ево, ја јесам. Kупио сам стан унуцима.” Тако је причао. Али ми смо због тога изгубили, не милионе евра, него поверење грађана, јер је то било уништавање странке.

Морално посрнуо

Путин никад не би сео с Војом

Чланству је посебно сметало Шешељево недолично понашање по појединим емисијама, чиме се веома срозао, каже Делић. Због тога, наводи, никада не би имао приступ Владимиру Путину, председнику Руске Федерације.

– Он је био по емисијама где њему није било место и за шта народ каже “то је дно дна”. Питао сам чланове може ли овај човек да седне с Путином, они кажу “што не би могао”. Па Путин никад неће да седне са оваквим човеком, који је оволико морално посрнуо да је непрепознатљив – каже Делић.

Оставите Коментар