Дигла се велика бура у Црној Гори због најаве одлагања пописа становништва!

Изјава црногорског премијера Здравка Кривокапића да ће се попис тешко одржати ове године „јер за то треба доста времена“ није ништа друго до наставак политике Мила Ђукановића и његове ДПС, који се деценијама труде да у Црној Гори гурну Србе и од њих направе мизерну и небитну мањину, сматрају многи у тој земљи.

– Ове године по закону треба да се одржи попис, издвојена су средства из буџета. Неко жели да се избегне попис, да се не би добили релевантни подаци. Ако би попис био урађен ове године, он би дао важне податке о националној, верској припадности, као и о томе колико становништва који језик говори – навео је Мандић и додао ће пре сменити ову владу, него што ће дозволити да се избори не одрже.

Проф. др Александар Раковић, упозорио је на континуитет Кривокапићевих превара.

– Срби ће бити релативна већина по националној припадности, а апсолутна већина према језичкој припадности, и то неко не жели да буде објављено. Црна Гора би псоле пописа била сасим другачији свет, Срби би почели да враћају статус који су имали, Срби су једини народ који је стварао историју, не постоји друга  нација која је стварала Црну Гору.

Он је додао да тренутно у Црној Гори има 36% Срба, а да је за релативну већину потребно 38.

Оставите Коментар