ОДБОР за борачка питања Републичке странке Српске осудио је поступак потпредседника Скупштине града Бијељина Мустафе Градашчевића који је поводом обележавања 25. новембра – Дана државности БиХ на његовој Фејсбук страници објавио ратну заставу такозване Армије БиХ.

– Потпредседниче Скупштине, иако сте у вашим недавним изјавама позивали на грађење толерантније Бијељине, није нам јасно због чега сте поставили заставу такозване Армије БиХ, а не званичну заставу? Наша препорука је да се оставите ратно-хушкачке политике и симбола, јер сте имали срећу да не учествујете у ратним дејствима деведесетих година и нисте ни свјесни какве последице она носе. Искрено вам желимо да то никада и не осетите – саопштено је из РСС.

У саопштењу је наведено да се ствараоци Републике Српске ни у рату нису плашили заставе коју је истакао Градашчевић, а камоли сада, када живе у својој, слободној земљи.

– У истој тој Републици Српској, односно Бијељини, радите и живите ви и ваша породица и то много боље него већина становника Српске. Зато вас још једном позивамо да пре изласка у јавност са одређеним ставовима, добро размислите да ли су они у складу са суживотом, толеранцијом и напретком које редовно призивате – поручили су из Одбора за борачка питања РСС.

Оставите Коментар